Todorić ostaje iza rešetaka

screenshot

Poslijepodne u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu se održalo ročište gdje se odlučilo o istražnom zatvoru za Ivicu Todorića, bivšeg vlasnika Agrokora.

Todorić ostaje u iza rešetaka u Remetincu, odlučio je Zoran Luburić sudac istrage na Županijskom sudu u Zagrebu.

‘Nije određen pritvor zbog utjecaja na svjedoke, međutim određen je zbog određen zbog opasnosti od bijega. Ponudili smo jamčevinu, sve uvjete pod kojima je on bio pušten u Engleskoj, identičnu jamčevinu, sve mjere opreza. No zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isto’, rekla je poslije ročišta Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Podsjetimo ponuđena jamčevina u Engleskoj bila je 118 tisuća funti odnosno oko milijun kuna.

Podsjetimo, prijepodne je u Remetincu Jadnraka Sloković posjetila Todorića, a nakon toga je otišla na  a Županijski sud.



Sloković je u izjavi medijima u Remetincu rekla kako obrana smatra kako nema uvjeta za produžavanje istražnog zatvora.

” Ovaj jedan svjedok je nedostupan, ostali su svi ispitali. Hans Christian Jakobsen koji je van Europe, ako je nedostupan, neshvatljivo je da netko kaže da mi možemo doći do njega”, rekla je Sloković.

Todorićeva odvjetnica je nadodala kako  Todorić nije bio u bijegu već se zatekao u Engleskoj, ali i da u slučaju Agrokor nije bilo izvlačenja novca za privatni račun te da je sve ostalo u Agrokoru.

Ukoliko sud ostane pri tvrdnji da Todorić treba biti u istražnom zatvoru, Sloković je rekla kako će ponuditi jamčevinu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI