’Ostat će teška ljaga izbora’: Plenković se žestoko okomio na Puljka! ’Mislim da kada ide na CERN gdje da je postavila Vlada, da je kulturniji’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i premijer  Andrej Plenković u središnjici HDZ-a obratio se novinarima nakon drugog kruga parlamentarnih izbora.

“Zadovoljstvo mi je obratiti se hrvatskoj javnosti”, počeo je pa čestitao svima koji su dobili povjerenje da obnašaju važne dužnosti iduće četiri godine. Zahvalio se svim građanima koji su sudjelovali i pridonijeli jačanju demokracije. “Jedinstven stav HDZ-a a to je da je HDZ apsolutni, kolosalni pobjednik izbora. Tvrdi kako su osvojili 15 od 20 hrvatskih županija, što se nije dogodilo nikada do sada s nekom strankom, tvrdi.

“Naša politika postupnog jačanja stranke na zapadu dala je rezultate”, tvrdi pa nabraja pobjede u Varaždinskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i drugima. “Vratili smo Ličko-senjsku županiju, ostalo smo sve ponovili”, ističe. “Nažalost nismo pobijedili u Šibensko-kninskoj županiji, ali negdje očito moramo napraviti analizu i vidjeti što ćemo učiniti bolje”, ističe.

Ljaga izbora
Govori dalje kako nisu pobijedili u Splitu, ali su, tvrdi jednom od četiri grada pobijedili prvi put, a to je u Osijeku. Shodno tome, čestitao je Ivanu Radiću.

“U Splitu mi je zaista žao da Vice Mihanović nije pobijedio. Mislim da je to šteta da će ostati teška ljaga izbora, da su izabrali Puljkova zamjenika koji je javno objavio da je antisemit. To je sramota za Split” tvrdi pa dodaje kako očekuje distanciranje Puljka od tog čovjeka, a od Ivoševića očekuje ostavku na mjesto drugog čovjeka Splita.



“Što se tiče ostalih rezultata mi smo u pogledu ukupnog broja gradova i općina na istom postotku kao i prije četiri godine, sada samo na 196 općina, na 158 gradova, što znači da HDZ ima od svih općina i gradova oko 40 posto i 75 posto županija”, tvrdi dalje. Zaključuje kako su u petoj godini mandata Vlade osvojili ogromnu većinsku potporu birača.

Upitan iznenađuje li ga rezultat u Šibensko-kninskoj županiji govori kako u Kninu nisu obnašali vlast i nemaju je ni sada. Ipak, osvojili su vlast u Skradinu, Šibeniku…”Jelić je dobio povjerenje, možda je i nastupio zamor od našeg kandidata, ne vjerujem da je to referendum protiv HDZ-a”, tvrdi. Nije se htio fokusirati samo na jednu županiju, ali je naveo neke kandidate koji su osvojili vlast. “Jedna od dvije županice od svih dobile su svoja mjesta i obje su iz HDZ-a”, istaknuo je.

Žalost zbog dva dalmatinska položaja

Upitan je oko položaja stranke u Kninu i Vukovaru gdje nisu osvojili vlast ponavlja kako u Kninu vlast nisu ni imali, a govori da je Mažar odigrao važnu utakmicu. “Onaj tko obnaša vlast uvijek je u nekoj prednosti”, zaključuje.

Priznaje kako mu je žao zbog rezultata u Šibensko-kninskoj županiji i situaciji u gradu Splitu, ali govori kako je Mihanović bio neprestano napadan i da se protiv njega vodila prljava kampanja. Govori kako je razočaran nastupom Ivice Puljka, sveučilišnog profesora inače.

“Mislim da je kada ide na CERN, gdje ga je Vlada stavila, kulturniji, sofisticiraniji”, rekao je pa se opet osvrnuo na posljednje izjave koje su u javnost izašle, a koje se tiču njegova zamjenika Ivoševića pa tvrdi da očekuje distanciranje od istoga, i ostavku zamjenika.

“Da je to učinio kandidat HDZ-a imao bi eksploziju komentara, a ovdje imate da se priča vraća na HDZ, potpuno besmisleno kako bi se opravdali”, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI