OSTAVLJENA OD SVIH I ŽIVI SAMAČKIM ŽIVOTOM: Supruga bivšeg premijera Sanadera daleko od očiju javnosti

Foto: Igor Soban/Pixsell

Supruga bivšeg premijera Ive Sanadera Mirjana Sanader, godinama se ne pojavljuje u medijskom prostoru, a premda joj takav oblik anonimnosti godi, ona i danas posjećuje svojeg supruga koji dane provodi u Remetincu.

Zatvorski život Ive Sanadera njegovoj Mirjani ne pada ni malo lako jer upravo je ona godinama stajala iza njega, žarila je i palila društvenom arenom, a Sanader se nerijetko upravo s njom konzultirao oko svih svojih političkih odluka.

Bilo je nekoć živo u domu Sanaderovih u zagrebačkoj Kozarčevoj ulici, često su kod Mirjane i Ive svraćali domaći poduzetnici, političari i razni predstavnici hrvatske elite.

No Mirjana danas uglavnom živi samački i povučeno, kćeri Bruna i Petra odavno nisu u Hrvatskoj, a Mirjana samoću razbija kućnim ljubimcem kojega je nabavila.

Psić razbija monotoniju njenih umirovljeničkih dana, a nabavila ga je prije nekoliko godina kada je shvatila da joj fali društvo.



Napustila je gospođa Sanader svoje dugogodišnje radno mjesto na zagrebačkom Filozofskom fakultetu gdje je radila kao profesorica na Odsjeku za arheologiju, i na radnom mjestu Mirjanu Sanader znali su posjećivati novinari u vrijeme kada je njen suprug padao pod utegom vlastitih afera, a takav oblik eksponiranja teško su joj pali pa to mora da je i bio jedan od njenih motiva za potpuno povlačenje iz javnosti i medijskog prostora.

Mirjana Sanader nakon onoga što je zadesilo njenu obitelj nije uopće javno istupala, nije dala niti jedan intervju u kojem bi eventualno progovorila o situaciji u kojoj se našla njena obitelj i sve što ih je zadesilo.

Nastojala je međutim ostati dostojanstvena znajući da tek na rijetke prijatelje može računati, među tim rijetkima anonimna je prijateljica s kojom povremeno izađe na večeru, nadajući se da će uskoro i u svojem domu večerati sa suprugom Ivom, iako je kao obrazovana žena svjesna da to u ovom trenutku nije realna opcija.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI