OŠTRA PORUKA BEROŠU NAKON ‘SRAMOTNE’ KONFERENCIJE: ‘Ako ministar Beroš i ekipa oko njega misli da ćemo zaboraviti što se dogodilo, gadno se varaju’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatsko novinarsko društvo u petak je reagiralo na nalaz inspekcije oko smrti novinara Vladimira Matijanića i konferenciju za novinare Ministarstva zdravstva na kojoj je i predstavljen.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko ističe kako je nalaz sramotan te će poduzeti sve korake da se slučaj riješi.

“HND traži smjenu Vilija Beroša. Ne ostavku, nego smjenu. Od danas, svaki dan, za ostanak njega na funkciji koju obnaša, smatramo odgovornim i premjera Andreja Plenkovića i cijelu Vladu. Jednostavno, način na koji je Vlado Matijanić, sjajan čovjek, sjajan novinar, po drugi put u kratkom vremenu, da tako kažem, ubijen od države koja bi trebala štititi svoje građane, je za nas neprihvatljiv. Ono što se dogodilo Vladimiru Matijaniću više se nikada i nikome ne smije dogoditi u Republici Hrvatskoj”, kazao je.

“Vlada bi trebala biti tu za nas. Ministarstvo zdravstva nije tu zbog pojedinih predstavnika zdravstvenog sustava, nego za sve nas”, dodala je Đurđica Klancir.

Naglasila je i kako će sličnih slučajeva biti i dalje.

“Ove poruke koje smo čuli od ministra Beroša nisu poruke propitivanja je li nešto otišlo ukrivo, je li dopustivo da pojedini medicinski radnik ili radnica tako razgovara s pacijentom. Ne, mi to nismo čuli. HND traži i odgovornost i istjerivanje istine, one koja će uvažiti i drugu stranu, stranu pacijenta Vladimira Matijanića, ali i sve druge građanke i građanke koji se suočavaju s tom drugom, neprobojnom stranom medicinskog sustava u Hrvatskoj”, istaknula je.



“Ako ministar Beroš i ekipa oko njega misli da ćemo zaboraviti što se dogodilo, ja im poručujem da se gadno varaju. Ne zaboravimo ono što se dogodilo novinaru, ali i građaninu koji je imao pravo na medicinsku pomoć koju nije dobio. Zakazao je sustav i ovo se više nikad ne može dogoditi nikome u Hrvatskoj”, nastavio je Zovko.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI