OŠTRE RIJEČI PREDSJEDNIKA SDP-a: ‘Plenkovićeva vlada ne može osigurati da se ne krade, sve dok korumpirana vlada ne bude promijenjena, u Hrvatskoj neće moći biti bolje’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin bio je oštar prema Vladi. Na konferenciji za novinare održanoj u subotu rekao je da “Plenkovićeva vlada ne može osigurati da se ne krade, niti da novac građana bude upotrijebljen da se im se osigura bolji život te da, sve dok takva korumpirana vlada ne bude promijenjena, u Hrvatskoj neće moći biti bolje”.

Istaknuo je da su građani izabrali Vladu da nešto radi, da se u Hrvatskoj ne krade i da novac koji hrvatski porezni obveznici uplaćuju u državni proračun bude iskorišten da nam svima bude bolje i živimo normalno”.

Smatra kako je sukus priče da, kada ljudi umiru od korone, kada nema lijekova, kada pedofil kao kaznu dobije rad s djecom, kada se krade željezo u Karlovcu, kada se krade po Požegi, kada iz Ine nestane milijardu kuna, premijer Plenković i Vlada za to nisu odgovorni.

“Pa za što ste odgovorni, što radite?”, upitao je Grbin.

“Ako je to uspjelo učiniti pet ljudi, onda je sustav kontrole nakaradan”, naglasio je.Grbin smatra upitnim i zašto je regulatorna agencija samo 10 dana nakon što je njezin ravnatelj izašao iz pritvora zbog afere vjetroelektrane Krš-Pađene također teške više od milijardu kuna, odobrila tvrtki preko koje je izvučen novac da se može baviti plinskim poslom, iako nije zadovoljavala uvjete.

Ustvrdio je kako je otkrivanje pljačke više slučaj nego pravilo, jer su morale reagirati institucije koje sukladno pravilima EU-a u takvim situacijama nešto moraju prijaviti.

Grbin je podsjetio i na napise o pokušaju da se namjestiti natječaj za energetsku obnovu i poveća iznos koji bi trebali izravno platiti građani što, kaže, pokazuje da u Hrvatskoj ništa nije sveto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI