OSUĐENI KLEMM: ‘Podržavam Juričana, a zatvorsku kaznu ću početi odrađivati kad se oporavim’

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dario Juričan dobio je 700 kuna kazne jer komunalni redari smatraju da je on organizirao postavljanje šatora ispred Zagrebačkog holdinga. Juričan se u svom odgovoru na prekršajni nalog u sarkastičnom tonu pozvao i na prosvjed branitelja ispred njihovog resornog ministarstva u Savskoj. Rekao je da će pozvati kao svjedoke i organizatora prosvjeda, Josipa Klemma, bivšeg zapovjednika specijalne policije, te Đuru Glogoškog, ali i Kolindu Grabar Kitarović, Mirka Ljubičića Švepsa, Antu Deura, Milijana Brkića i Milana Bandića koji su podupirali prosvjed. Ono što Juričan vjerojatno i nije očekivao je da će dobiti potoporu organizatora, prenosi 24sata.

“Nazvao sam ga i dao mu podršku. Ustavno pravo svakoga je da može prosvjedovati. Mi smo isto bili procesuirani i sve sudove smo dobili. Neka pročitaju Ustav. Ako treba, svjedočit ću za njega i na sudu”, rekao je Josip Klemm.

Klemm je inače trebao biti na odsluženju jednogodišnje zatvorske kazne zbog štete svojoj tvrtci, ali je imao prometnu nesreću.

– Idem to odraditi čim se oporavim. I to bez obzira što nisam nikoga oštetio i već sam bio odgovarao za taj prekšaj. Vjerujem u pravni sustav ove zemlje – rekao je Klemm.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI