OSUĐENI VOZAČ KAMIONA NESTAO NAKON SUĐENJA! Filipovićev odvjetnik se odmah javio i objasnio što se dogodilo: Nije riječ o bijegu!

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Sisku vozač Ivan Filipović (61) osuđen na šest godina zatvora zbog nesreće u kojoj su život izgubile tri osobe, a nakon presude on je nestao zbog čega je raspisan nalog za dovođenje.

Otišao se pozdraviti s obitelji

Filipović je otišao odmah nakon rasprave i nije se pojavio na izricanju presude.

Njegov branitelj Marko Rafaj je nakon izricanja presude izjavio kako se ne radi o bijegu, već je Filipović otišao kući kako bi se pozdravio s obitelji, te će se sutra, nakon uručenja rješenja, sam prijaviti u zatvor.

Dodao je kako je Filipović svega svjestan, da prihvaća odgovornost i odluke institucija, te da njegovo kajanje bilo iskreno.

Uletio na odmorište velikom brzinom

Podsjetimo, Filipović je osuđen jer je 7. lipnja 2019. godine prouzročio nesreću kao vozač tegljača s prikolicom. Smrtno su stradale dvije 14-godišnjakinje, a od zadobivenih ozljeda u bolnici je preminula 28-godišnjakinja.



 

Vozio je pod utjecajem Normabela zbog čega nije bio sposoban upravljati vozilom, pa je skrenuo s autoceste na benzinsku vozeći brzinom 89 kilometara na sat. U trenutku udara brzina je bila 76 kilometara na sat. U zatvorsku kaznu uračunat će mu se vrijeme provedeno u pritvoru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI