OSUMNJIČENI UBOJICA TROJE DJECE SUTRA IZLAZI IZ BOLNICE: Odmah će ga uhititi i odvesti u policijsku postaju

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Muškarac koji je u subotu u Zagrebu ubio troje djece trebao je danas biti pušten iz bolnice.

Nakon izlaska preuzet će ga zagrebačka policija koja ga nadzire i u bolnici, piše Dnevnik.hr.

Kriminalist Željko Cvrtila objašnjava kako će mu tada policija reći da je uhićen.

“Tada će mu reći ‘vi ste uhićeni zbog tog i tog kaznenog djela. Imate pravo na odvjetnika, ne morate iskazivati, izvijestit će se osoba koju vi tražite, izvijestit će se vaše veleposlanstvo. Osoba se dalje odvozi u policijsku postaju“, opisao je Cvrtila postupak.

Policija će potom u roku od 24 sata predati kaznenu prijavu odvjetništvu. Ako osumnjičeni neće imati novca za odvjetnika dobit će ga po službenoj dužnosti. S obzirom na prirodu ovog slučaja, tom postupku mogao bi svjedočiti i vještak za psihijatriju. U tom slučaju moguća je i druga opcija.



“On će biti odveden u zatvorsku bolnicu ili u psihijatrijsku kliniku Vrapče gdje će se provesti psihijatrijsko vještačenje u kojem će se utvrditi razumije li i shvaća težinu i posljedicu djela koja mu se stavljaju na teret. Ako neće shvatiti postupak stagnira dok se za to ne promijene okolnosti“, objasnio je odvjetnik Krešimir Škarica.

Ako se procijeni da je svjestan toga što je učinio u roku od 16 sati ispitat će ga županijski državni odvjetnik. Nakon svega, procijenit će se ima li elemenata za istražni zatvor. Odgovor na pitanje što je točan uzrok smrti djece trebao bi biti poznat nakon što stignu toksikološki nalazi.

Ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice Davor Vagić rekao je da danas ipak neće biti otpušten iz bolnice zbog dodatnih pretraga koje se moraju napraviti.

Muškarac je trenutno stabilno, pri svijesti i počeo je komunicirati s liječnicima o njegovom zdravstvenom stanju, javlja N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI