Osumunjičenom cariniku u Osijeku određen istražni zatvor! Uskok pokrenuo istragu, evo za što ga terete

Zbog sumnje da je zadržao veći dio novca od naplaćene carinske kazne, Uskok je pokrenuo istragu protiv 58-godišnjega carinskog službenika kojemu je sudac istrage osječkoga Županijskog suda odredio istražni zatvor, izvijestilo je u srijedu Županijsko državno odvjetništvo.

Uskok sumnja da je okrivljenik 14. ožujka 2021. na graničnome prijelazu, kao carinski službenik i voditelj smjene Područnoga carinskog ureda Osijek, zloupotrijebio položaj i ovlasti nakon što su carinski službenici prilikom pregleda vozila, kojim je jedna osoba iz Bosne i Hercegovine ušla u Hrvatsku, u prtljažniku pronašli neprijavljenu robu.

Osumnjičenog carinika tereti se da je toj osobi rekao da je zbog uvoza te robe dužna platiti kaznu, a zatim je od nje tražio i uzeo najmanje 10.500 kuna. Sumnja se da je na uvezenu robu obračunao carinu od 1259 kuna, a preostali novac zadržao.


Protiv osumnjičenika je pokrenuta istraga zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, a sudac istrage osječkoga Županijskog suda prihvatio je prijedlog Uskoka da mu se odredi istražni zatvor, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI