OSVRT GENERALA TOLJA, KAPULARA, HEBRANGA, TOLE I PRIMORCA: ‘Zanimljivo je da im, bez obzira na to što su osuđeni na doživotni zatvor, nisu oduzeta odlikovanja i činovi’

ilustracija

Nakon što je mnogo bure u javnosti izazvao zahtjev za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, priopćenje za javnost poslalo je još petero generala.

U potpunosti objavljujemo priopćenje generala Ivana Tolja, Ivana Kapulara, Andrije Hebranga, Žarka Tole i Ivice Primorca.

“Obraćamo se braniteljima, suborcima i veteranima slavnih hrvatskih postrojbi, ljudima koji su iznijeli teret Domovinskoga i obrambenog rata i udarili temelje nezavisne, slobodne i
demokratske Hrvatske države!

Obraćamo se Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i onima razasutim diljem svijeta! Obraćamo se i potpisnicima pisma, nekolicini naših kolega i generala, koje su uputili na Veliki petak, 15 travnja 2022. god., Predsjedniku Republike, sa zamolbom da pomiluje osuđenu dvojicu bivših, visokih dužnosnika, pripadnika jugo – komunističke, kosovske i udbaške službe koja je desetljećima nanosila zlo i ubijala hrvatske ljude u Hrvatskoj i inozemstvu, samo zato što su bili preteče hrvatskoga sna o samostalnoj Državi, koju smo mi, zahvaljujući i njihovome mučeništvu i položenim životima, u pobjedonosnome ratu, našim Bljescima i Olujama ostvarili!

Svoju zamolbu opravdavaju navodnim Perkovićevim i Mustačevim, velikim, obavještajnim i
ratnim zaslugama, zaboravljajući pri tome da su osuđeni od strane njemačkoga suda na
doživotni zatvor zbog zlodjela u razdoblju do 1990., dakle u službi bivše tvorevine zvane SFRJ.Za možebitne zasluge, kada su prešli na našu stranu (prije svega da zaštite sebe!!!), dobili su priznanja, odlikovanja i činove! Obojica su brigadiri HV! Zanimljivo je i to da im, bez obzira na to što su osuđeni na doživotni zatvor, nisu oduzeta odlikovanja i činovi, a generalu Norcu, Glavašu i drugima jesu! A i da ne spominjemo, da se nisu pisala pisma i tražila pomilovanja kada je u zatvoru, u neljudskim uvjetima, umirao hrvatski general Đuro Brodarac, Tomislav Merčep i mnogi drugi branitelji čija sudbina i patnja očito nije zavrijedila pozornost ovako eminentnih potpisnika!

Jedan od potpisnika ovoga pisma, general Pavao Miljavac insinuira u javnosti da je predsjednik Tuđman rekao da ‘bez Perkovića ne bi bilo ni njega, ni HDZ-a, ni Hrvatske’! Dakle, hoće se reći da je Perković, Kos i Udba zaslužnija za državu i od Tuđmana, i od branitelja i od hrvatskoga naroda! Hoće se reći da su te antihrvatske strukture i njihovi igrači kao što je osuđeni kosovsko- udbaški dvojac, naša prošlost, sadašnjost i budućnost! Svi mi, ispada tako, bili smo i jesmo njihove igračke, topovsko meso, korisne budale, a ne snaga koja je pod vodstvom Franje Tuđmana dobila rat, oslobodila okupiranu zemlju i utemeljila Republiku Hrvatsku!

A Nobilo, Perkovićev odvjetnik tvrdi i ‘zna’ da je Tuđman živ da bi ih pomilovao, a Šušak bi potpisao molbu za pomilovanjem! Na žalost, oni ga ne mogu demantirati, mrtvi su i bilo bi lijepo da ih ovaj poznati ‘domoljub’ pusti da počivaju u miru! Ovakve se maliciozne, maligne i otrovne laži nisu izrekle ni čule od 1990.god. do današnjega dana i ovoga pisma, koje je velikome dijelu hrvatskoga naroda ojadilo sveto trodnevlje i proslavu Uskrsa! Dakle, nije se htjelo čekati s objavljivanjem da prođe Uskrs. Kao da se htjelo da ne bude Uskrsa, da ne bude u hrvatskim ljudima prave radosti! U svemu ovome vidimo tipično stare i prokušane kosovsko-udbaške metode! Vidimo projekt, specijalnu akciju, kojoj se
može dati i kodno ime ‘Pomilovanje’ i poveznice s kosovskim i obavještajnim udarima kojima smo bili izloženi početkom Domovinskoga rata. Ovo pismo bačena je kost, koju su mnogi Hrvati bili prisiljeni glodati za uskrsnim stolom.

Neki se potpisnici, generali Ante Gotovina i Ljubo Ćesić Rojs opravdavaju milosrđem i
opraštanjem… Jadno je to opravdanje! I milosrđe i opraštanje ne manifestira se na način da
potpišu nešto, što očito nisu dobro razumjeli, nešto što sije razdor i podjele u hrvatskome narodu! Ili možda nepovratno i tvrdoglavo misle da su dobro razumjeli… I da se ne trebaju
ispričati svima onima koje su ovim potpisima povrijedili! Ukoliko, ne daj Bože, doista tako
misle onda vrijedi i za njih, makar bili i zaslužni hrvatski generali, narodna poslovica: Sami
pali, sami se ubili!”, piše u pismu petorice generala – general bojnika Ivana Tolja, general bojnika Ivana Kapulara, pričuvnog general bojnika Andrije Hebranga, general bojnika Žarka Tole i general bojnika Ivice Primorca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI