Oteli dvadesetdvogodišnjaka, pucali mu iznad glave i vozili ga u prtljažniku

mup

Zagrebačka policija objavila je kako je završila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakom koje sumnjiče za otmicu 22-godišnjaka, prenosi 24 sata.

Vjeruju kako su se osumnjičeni u utorak 7. travnja u večernjim satima, po prethodnom dogovoru našli sa žrtvom na području Sesveta, a dolaskom na dogovoreno mjesto prvo su se posvađali, a potom su osumnjičeni i fizički napali žrtvu.

“Ubit ću te!”, zaprijetio je jedan od osumnjičenih, a zatim ispalio metak iz vatrenog oružja čije je zrno prošlo iznad žrtvine glave. Motiv sukoba, smatraju u policiji, navodni je dug koji žrtva ima prema osumnjičenima.

Osumnjičeni su potom otvorili prtljažnik Audija koprivničkih registaracija kojim su došli na dogovoreno mjesto te naredili žrtvi da uđe, što je on, iz straha za vlastiti život i učinio.

Nakon toga iznuđivači su zatvorili prtljažnik te se vozilom udaljili u nepoznatom smjeru i dalje tijekom vožnje tražeći od žrtve da im vrati novac.



“Nemam novca”, uzalud im je govorio.

“Nazovi rodbinu i traži od njih da ti posude nekoliko desetaka tisuća kuna. Jesi li čuo, ubit ćemo te ako nam ne vratiš dug”, prijetili su mu.

Tek nakon što im je obećao da će dobiti traženi iznos uspio ih je nagovoriti da ga puste, prenosi 24 sata.

Prilikom događaja žrtva je lakše ozlijeđena, a osumnjičene su policajci pronašli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predali su ih pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI