OTIŠAO DVIJE MINUTE RANIJE S POSLA: Šef ga je sačekao na parkiralištu, evo što mu je rekao

Pixabay

Da se ne isplati otići s posla ni minutu ranije ukazuje slučaj koji se dogodio u Bečkom Novom Mjestu. Naime, šef je dao otkaz svom zaposleniku jer je s poslao otišao samo dvije minute ranije.

Sačekao ga je na parkiralištu i obavijestio o otkazu, piše Fenix magazin. 

Nesretan čovjek je radio kao inženjer prodaje za visokotehnološku tvrtku, a s obzirom da je više puta bio angažiran i za tehničku podršku, jedva mu je ostalo vremena za njegov stvarni posao, a to je briga o klijentima.

Šefu je govorio o tom problemu, ali mu je rečeno da može raditi i prekovremeno. Ako to ne uspije, na svoje klijente može paziti u slobodno vrijeme. Deset sati prekovremenog mjesečno ionako je “normalno”, rekao mu je šef.

Do tada je, međutim, zaposlenik već odradio više od 130 sati prekovremenog rada. Kada je isti dan, na kraju uobičajenog radnog vremena u tvrtki, zaposlenik otišao u kupovinu u najbliži supermarket, na parkiralištu ga je dočekao šef koji ga je na mjestu obavijestio o otkazu uz obrazloženje da se s posla odjavio već u 16,28, što je dvije minute prerano.Ni to nije bilo dovoljno jer je direktor zahtijevao hitan povrat ključa od službenog automobila. Nije se obazirao na zaposlenikove riječi da u vozilu još ima osobnih stvari.

Tako je bez automobila i bez novaca potpuno zbunjeni zaposlenik morao sat i pol čekati svoju djevojku da dođe po njega. Kontaktirao je Radničku komoru u Bečkom Novom Mjestu, ali intervencija kod poslodavca zbog neopravdanog otkaza nije uspjela. Tvrtka je čak uložila prigovor na intervencijsko pismo.

Slučaj je završio pred radnim i socijalnim sudom, za što je AK ​​Donja Austrija dao muškarcu besplatnu pravnu zaštitu da podnese tužbu protiv otkaza.

“Preplata kolektivnog ugovora nije karta koja omogućuje da se može slobodno raspolagati zaposlenicima. S plaćom je nadoknađeno samo šest prekovremenih sati mjesečno”, rekao je predsjednik AK Donja Austrija i predsjednik ÖGB Donja Austrija Markus Wieser.

Na koncu je, prije usmene rasprave, direktor shvatio da gubi spor sa svojim stavom.

Obvezao se platiti zaostali prekovremeni rad i otpremninu od 8.370 eura koja je tražena kao posljedica neopravdanog otkaza.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI