OTKAZAN MIMOHOD ANTIFAŠISTA SREDIŠTEM ZAGREBA: Raić: ‘Glavni razlog je nedostatak sredstava, jer nemamo novca ni za redovne aktivnosti’

Screenshot

U srijedu, 22. lipnja obilježava se Dan antifašističke borbe. No, ovogodišnji “Besmrtni partizanski odred” odnosno planirani mimohod hrvatskih antifašista središtem Zagreba, ipak se neće održati zbog nedostatka novca.

“Glavni razlog je nedostatak sredstava, jer nemamo novca ni za redovne aktivnosti”, rekao je Petar Raić, predsjednik Zajednice udruga antifašista grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Oni su zajedno sa Savezom antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) dosad održali taj mimohod tri puta – 2018., 2019. i 2021., dok je pretprošle godine bio odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Raić je istaknuo kako je za prvu manifestaciju bilo osigurano oko 50.000 kuna, dok su troškovi druge dvije bili nešto niži – oko 30.000 kuna što bi ove godine antifašističkim udrugama bio preveliki trošak.

S druge strane, Raić je za Hinu odbacio medijske napise da se ovogodišnji “Besmrtni partizanski odred” neće održati zbog Vladimira Putina, koji je organizirao agresiju na Ukrajinu.



Budući da je ruski “original” te manifestacije – “Besmrtni puk” bila njegova zamisao, hrvatski antifašisti navodno su odlučili da ne žele biti povezani s ruskom agresijom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI