Otkriven identitet Brkićeva ‘dečka’: Povezan i s Kolindom

Faccebook

Kao da javnost njegovo ime danima ne spominje u kontekstu neugodne afere, drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, u sabornicu je u srijedu stigao nasmijan, i više no dobro raspoložen. Nije neznakovito da je osmijeh na lice navukao samo dan nakon što je u DORH-u dao iskaz o nestalom spisu vezanom uz probijanje tajnih mjera u istrazi koja se vodila protiv organizatora lanca elitne prostitucije.

Da je dobro raspoložen potvrdila je i Brkićeva doskočica, kojom se poslužio nakon što su ga novinaru upitali tko je čovjek s inicijalima N.S., s kojim se telefonski u to doba čuo čezdesetak puta, na što je drugi čovjek HDZ-a odgovorio: ‘Moj dečko’. Ubrzo potom u javnost je procurio podatak kako je Brkićev ‘dečko’ zapravo Nikola Sulić koji je prema napisima Nacionala obavještavao Saru Sikirić, jednu od osuđenih organizatorica elitne prostitucije da mijenja telefon te joj odao da je pod mjerama. Sulić je inače, osim Brkićeva ‘dečka’ u javnosti poznat stoga što se bavi proizvodnjom piva, a neke njegove tvrtke završile su i u stečaju.

Njegova pivovara Favorit u Istri, prije tri godine kreirala je posebnu bocu piva s etiketom Kolinda, koju je hrvatska predsjednica na poklon dobila tijekom obilaska njegove pivovare. Prema navodima policije, Brkić i Sulić početkom te sporne 2011.godine, do konca listopada kontaktirali su čak 64 puta, odnosno deset puta mjesečno.

Prema Sulićevom svjedočenju u policiji ovaj se dvojac upoznao u specijalnim postrojbama tijekom Domovinskog rata, a navodno su Brkićevi dolaziki na odmor ‘k Suliću u Tribunj. Ujedno, Sulić je navodno svjedočio da mu je Brkić kazao da se Sikirić skloni iz konobe u kojoj su se zajedno zatekli, a to je načelo priču te je Sulić potom dojavio Sikirić da su pod mjerama, no sudac istrage nikada nije ispitao Sulića o njegovim vezama s Brkićem i njegovoj ulozi u probijanju tajnih mjera.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI