OTKRIVEN IDENTITET KRVNIKA IZ COLORADA: Među deset žrtava je i Neven Stanišić koji je u tome trenutku išao na posao!

foto: Boulder Police Department

Dvadesetjednogodišnjak je u američkom gradu Boulderu u saveznoj državi Colorado ubio deset osoba u pucnjavi u prehrambenoj trgovini ali njegov motiv ostaje nejasan, priopćile su vlasti u utorak.

Osumnjičeni, kojeg je policija identificirala kao Ahmada Ala Aliwija Alissu iz Arvade u Coloradu, bio je u stabilnom stanju nakon što je zadobio ranu u nozi u sukobu s policajcima koji su reagirali na prodajnom mjestu King Soopers u Boulderu, oko 45 km sjeverozapadno od Denvera, u ponedjeljak popodne. Jedan od ubijenih je 51-godišnji policajac Eric Talley.

Imena svih 10 žrtava napada u dobi od 20 do 65 godina, objavila je načelnica policije Boulder Maris Herold. Od posljedica napada smrtno su stradali: Denny Strong (20), Neven Stanišić (23), Rikki Olds (25), Tralona Bartkowiak (49), Teri Leiker (51), Eric Talley (51), Suzanne Fountain (59), Kevin Mahoney (61), Lynn Murray (62) i Jodi Waters (65).

Iako o tome nema službenih informacija preminuli 23-godišnji Neven Stanišić srpskog je podrijetla. z pravoslavne crkve Jovan Krstitelj u Lakewoodu za Blic je potvrđeno kako je Stanišić bio njihov paroh. Naveli su kako je išao na posao u trenutku kad je izgubio život.

Vlasti još nisu ponudile mogući motiv za krvoproliće, koje je uslijedilo šest dana nakon što je naoružani napadač krenuo u smrtonosni pohod na području Atlante.

Osumnjičeni za ovaj strašan čin nalazi se još uvijek u bolnici gdje je prebačen odmah nakon napada

Ubijeni policajac Eric Talley bio je otac sedmero djece. Prvi je stigao na mjesto događaja nakon zaprimanja dojave o pucnjavi oko 14.30 sati po lokalnom vremenu.

Njegova je kolegica na konferenciji za medije istaknula kako je bio vrlo brižan te kako je njegova smrt veliki gubitak. “Bio je spreman umrijeti kako bi zaštitio druge”, rekla je.

Pokolj je dodan na tragični popis masovnih ubojstava u Coloradu, uključujući masovnu pucnjavu u kinu u Aurori 2012. i divljanje u srednjoj školi Columbine blizu Littletona.

Svjedoci u Coloradu opisali su kaotičnu i zastrašujuću scenu u trgovini, a jedna od njih je Sarah Moonshadow (42) koja je bila na blagajni sa svojim punoljetnim sinom Nicholasom kad je počela pucnjava.

Moonshadow je rekla da je pokušala pomoći žrtvi koju je vidjela kako leži na pločniku ispred trgovine, ali sin ju je odvukao rekavši joj: “Moramo ići”.

Američki predsjednik Joe Biden putem Twitter profila uputio je sućut obitelji žrtava i podršku preživjelima, te podsjetio kako se ovaj napad dogodio niti tjedan dana od stravičnih ubojstava u Georgiji.

Nancy Pelosi, demokratska čelnica Zastupničkog doma, rekla je da je ovaj slučaj ponovno naglasio potrebu za strožim zakonima o oružju, koji su zastali u Kongresu usred republikanske oporbe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI