Otkriveno tko je čovjek koji je odglumio novinara u intervjuu s Todorićem

screenshot

Zanimljivo, na stranicama Varaždinske televizije nema ni traga tom svjetskom ekskluzivu

Dok su se mediji bavili analizom intervjua Ivice Todorića, prvoga kojeg je dao otkako je u bjegu pred hrvatskim pravosuđem, tek su se rijetki pozabavili čovjekom koji je vodio razgovor s donedavno najmoćnijim Hrvatom. 

Jutarnji list je otkrio da je riječ o Goranu Mališu, glavnom uredniku Varaždinske televizije, a pretpostavlja se da je taj angažman dogovorio Ratko Maček

Nedugo nakon što je Todorić pokrenuo vlastiti blog pojavila se informacija da mu je stranicu dizajnirala zagrebačka tvrtka Equuleus, kojoj je na čelu Dino Maček, Ratkov sin. 

Zanimljivo je da na internetskim stranicama Varaždinske televizije nema nigdje ni slova o svjetskom ekskluzivu kojeg je napravio njihov glavni urednik. 

Kada se pogledaju pitanja koja je Mališ postavio Todoriću jasno je i zašto. Ne radi se o novinarskom intervjuu u kojem bi novinar provokativnim pitanjima ispreskakao Gazdu, već o najobičnijem PR uratku u kojem je uloga propitivača jednostavno – odglumljena. Da ne bi bilo nepredviđenih situacija, Mališ je većinu pitanja pročitao s papira.



“Srdačno vas pozdravljam u vašem privremenom domu u Londonu. Nakon što ste se u rujnu odlučili za komunikaciju s javnosti putem vašeg bloga, sada ste se odlučili za jedan novi korak, na videoporuku koju šaljete putem YouTube kanala. Zašto sada, zašto u ovom trenutku”, pitanje je s kojim je Mališ otvorio razgovor s trenutno najtraženijim hrvatskim bjeguncem.

Između ostalog, Todorića je upitao i “tko stoji iza svega toga”, nastavljajući se na njegov odgovor o napadu na Agrokor. Glavni urednik Mališ je u jednom trenutku ustvrdio: “Nakon šutnje počeli ste se aktivno boriti za istinu”. 

Zanimalo ga je i “zbog čega je uopće donesel les Agrokor” te “kakav rezultat vi prognozirate”. Todoriću je postavio i, kako je sam rekao, danas popularno pitanje “gdje su pare”, a kad se Todorić pojadao da na računu nema ni 20 tisuća kuna, Mališ ga dočeka s: “Kome je onda u interesu širenje te priče o vašem ogromnom bogatstvu”. 

Na kraju razgovora lijepo se zahvalio Todoriću na razgovoru, a vrhunac je bio Gazdin odgovor: “Hvala i vama na prilici da se javim ovim putem”.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI