OTPUŠTEN IZ HGK, A SADA ČLAN UPRAVE DRŽAVNE TVRTKE: Bivši ministar ponovno na usponu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Bivši HDZ-ov ministar obrane i unutarnjih poslova vlade Ive Sanadera, Berislav Rončević, zaposlio je u državnoj tvrci Pleter-usluge u kojoj je početkom srpnja imenovan i članom uprave.

Put njegovom ponovnom usponu se dogodio nakon što predsjedniku Uprave Pletera i savjetniku predsjednika MilanovićaMarijanu Marekoviću, nije produžen mandat.

Nakon Marekovića, na to mjesto je imenovana donedavna članica Uprave Martina Puljić, da bi njezino upražnjeno mjesto u ljetnom prijelaznom roku popunio bivši ministar, piše Telegram.

Inače, Rončević je prošle godine dobio otkaz u Hrvatskoj gospodarskoj komori, otpušten je s pozicije savjetnika na pravnim poslovima zbog racionalizacije poslovanja. Ali izgleda da je to najbolja stvar koja mu se mogla dogoditi jer je uz otpremninu za koju iz HGK nisu naveli kolika je brzo našao drugi posao s većom plaćom.

Uz otpremninu, Rončević je mogao strpljivo čekati na novu priliku do ovog ljeta, kada je Upravno vijeće Centra za restrukturiranje na čelu s ministrom Darkom Horvatom donijelo odluku kojom se Rončevićevo imenovanje predlaže skupštini Društva te je 12. srpnja službeno počeo Rončevićev četverogodišnji mandat člana Uprave Pleter-usluga.



Kako se članovi uprava trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu smatraju dužnosnicima u smislu Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Rončević je stupanjem na novo radno mjesto morao podnijeti imovinsku karticu. Iz nje je vidljivo kako će primati osjetno veću plaću nego što je imao u HGK,  31.810,82 kuna bruto, što neto ispada 20.386,78 kuna. Iz kartice je također vidljivo kako su Rončević i supruga nemalo kreditno opterećeni: za tri kredita koja otplaćuju, mjesečno moraju ukupno izdvojiti 13.277 kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI