OVAKO IZGLEDA SRPSKI FILM OLUJA U KOJEM JE SUDJELOVAO I VULIN: ‘Nitko više nikada neće trovati našu djecu lažima o srpskom narodu’

Screenshot: YouTube

Izašao je trailer za srpski film Oluja koji su počeli snimati u ljeto prošle godine.

U opisu trailera na YouTubeu stoji kako ovaj ‘projekt govori o jednom od najvećih srpskih stradanja u novijoj povijesti’.

Srbi kažu da film prikazuje događaje koji predstavljaju jedan od najvećih zločina nad srpskim narodom od Drugog svjetskog rata, a za glavnog glumca izabran je Jovo Maksić, izbjeglica iz Knina.

Posljednje scene snimale su se na planini Tari.“Mislim da je vrijeme da se dotaknemo ove bolne teme i jednostavno kažemo svoju stranu tog rata, da nas ne prikazuju samo kao zločince, već da bismo vidjeli da su i naši ljudi ozbiljno patili. To su teme kojih bi se definitivno trebalo dotaknuti i mislim da bismo trebali snimiti što više filmova o našim bolnim temama.

Deseci filmova o Jasenovcu, Oluji, o Kosovu, baš kao što su Amerikanci napravili pregršt o Vijetnamu. Toliko je priča koje se mogu ispričati, a one su teške i tragične. Dok sam razgovarao sa svjedocima, bilo mi je jako teško i mislim da bi mlađe generacije trebale vidjeti što nam se događalo kroz povijest.

Imam troje djece i moja starija kći, koja ima 10 godina, sada sa mnom gleda Daru iz Jasenovca. Djeca danas jednostavno ne znaju što se dogodilo i mislim da je naša dužnost ispričati te tragedije”, prošle godine rekao je redatelj Miloš Radunović.

Snimanje filma Oluja obilježio je i tragičan događaj. Naime, scenski rekviziter okliznuo se s litice i pao u provaliju te poginuo.

Prošle je godine snimanje srpskog filma Oluja posjetio i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

“Nikada više nitko neće umjesto Srba pisati njihovu povijest. Zaslužili smo i izborili za pravo da mi pišemo svoju povijest ispričamo je. Nitko više nikada neće trovati našu djecu lažima o srpskom narodu. Izborili smo se za istinu i pravo da o njoj govorimo”, rekao je tom prilikom.

Dodao je i da se film Oluja dogodio jer se ‘šutjelo o Jasenovcu’, jer im ‘drugi pišu povijest’, ‘tjeraju ih da priznaju lažne genocide i primoravaju ih da se prave da je Oluja bila humanitarna akcija’.

 

00:00
/
02:11
Facebook Comments

Loading...
DIJELI