Ovako se bori za hrvatski narod! Ruža digla Europu na noge, novi briljantan govor

screenshot

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić na otvaranju plenarne sjednice u Bruxellesu, u srijedu, 09. listopada, govorila je o pomorskoj nesreći u kojoj je sudjelovao hrvatski građanin Dino Miškić, i za kojim se i dalje traga na Atlantiku.

Kolegama iz Europskog parlamenta pri tome je objasnila kako je tegljač „Bourbon Rhode“ u vlasništvu francuske brodarske kompanije potonuo 26. rujna na Atlantiku, 2000 km od francuskog otoka Martinique te kako je rezultat dosadašnje potrage pronalazak trojice preživjelih, te tijela četvorice poginulih pomoraca, dok se još uvijek se traga za sedam pomoraca, uključujući i kapetana Dinu Miškića.

„Ovim putem apeliram na čelnike svih 28 država članica Unije koji na bilo koji način mogu pomoći pri lociranju i spašavanju tih sedam pomoraca, da to i učine. Sama bit Europske unije leži upravo u međusobnoj solidarnosti individualnih država članica, koja ovoj zajednici i njenim građanima može ponuditi istinsku dodanu vrijednost“, istaknula je Tomašić.

Naglasila je također kako joj se teško pomiriti s objavom francuskog kriznog stožera Cross s Martiniquea da se od potrage odustalo s takvom lakoćom, posebice kada se zna da su neki ljudi spašeni i nakon čak 50 dana na moru.

„Dragi kolege europarlamentarci, uvjerena sam u to da svaki od nas ponaosob ne želi čak niti zamisliti osjećaj da se u ovoj situaciji nalaze članovi njihovih vlastitih obitelji te Vas stoga u ovom Visokom domu molim da se svi skupa zapitamo vrijedi li nekima ljudski život doista tako malo”, zaključila je Tomašić na kraju svog obraćanja Europskom parlamentu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI