‘OVAKO SE POKUŠAVA DEMONIZIRATI HRVATSKI NAROD’! Mišetić proziva Komšića i zamjera mu: ‘Namjerno izbjegava jednu činjenicu…’

Odvjetnik Luka Mišetić, koji je u Hagu branio generala Antu Gotovinu i koji je ranije tvrdio da Hrvatska i Srbija imaju temelja za izlazak iz Daytonskog mirovnog sporazuma, komentirao je i nastojanja da hrvatska vojska bude dio EUFOR misije u BiH.

Hrvati u SAD-u upoznati su s položajem Hrvata u BiH te će nastaviti pomagati koliko budu u mogućnosti kao i da najveće zasluge za zaštitu prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ima vlada u Zagrebu.

Komentirao je i protivljenje člana Predsjedništva BiH Željka Komšića namjeri Vlade Republike Hrvatske da misija EUFOR Althea, uključuje i angažman hrvatskih vojnih snaga u BiH, prenosi klix.ba.

“Gospodin Komšić očito namjerno izbjegava činjenicu da je Hrvatska vojska ustvari oslobodila BiH svojim operacijama u zapadnoj Bosni 1995. godine. Operacija ‘Oluja‘ naravno je oslobodila BIhać, operacija ‘Maestral‘, ‘Južni potez‘, dakle, ne može se ignorirati činjenica da današnja BiH vjerojatno ne bi postojala da nije vlast u Sarajevu pozvala HV u BiH da oslobodi BiH od agresora”, naglasio je.

RTV HB prenosi da Mišetić smatra kako se terminom “udruženi zločinački pothvat” pokušava demonizirati hrvatski narod.



“Treba naglasiti da su presude Haaškog tribunala, presude protiv pojedinaca, a ne protiv cijelog naroda. To se koristi i manipulira u političke svrhe. Na žalost, manipulira se tim pojmom, ali naravno ne može postojati kolektivna krivnja jednog naroda. Presuda Haaškog suda nije uvtrdila da je Herceg-Bosna kao takva zločinačka, prema tome ne može se reći da zaštita kolektivnih prava Hrvata u BiH je jednako udruženom zločinačkom pothvatu”, zaključio je Mišetić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI