OVAKO TO NIJEMCI RADE: Pogledajte kako izgledaju njihove preporuke za ‘relaksiranje’ mjera

wikimedia

U Njemačkoj su nastupile ublažene mjere koje su bile uspostavljene usred borbe s pandemijom koronavirusa. Prema novim napucima, omogućen je rad u manjim trgovina, a temeljem mjera koje su dogovorene prošlog tjedna između vlade i savezne pokrajine, od ponedjeljak su otvorene trgovine manje od 800 m2 bez obzira na ponudu, a bez obzira na veličinu dozvoljen je rad prodavaonicama automobila, bicikala te knjižarama.

Vlasnici trgovina obvezni su osigurati dovoljan razmak među kupcima, a uz to spriječiti stvaranje redova ili gužvi. Mjere ograničavanja socijalnih kontakata, koje uključuju zabranu izlaska iz kuće osim iz opravdanih razloga kao što je primjerice odlazak kod doktora, ili odlazak u trgovinu baš kao i zabrana putovanja koji nisu u poslovne svrhe, na snazi ostaju do 3.svibnja.

Zanimljivo, samo u nekim dijelovima Njemačke nošenje zaštitnih maski jest obvezno. Istodobno njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier koji je ujedno i član kriznog kabineta kancelarke Merkel upozorava da različit pristup oko dogovorenih mjera u saveznim pokrajinama, nije posve ispravan.

”Ako sada sačuvamo prisebnost, možemo izbjeći drugi val zaraze zato je važno da federalne jedinice djeluju jedinstveno”, naglasio je Altmeier, a prenosi Bild. Inače, njemačka Katolička crkva obrušila se na odluku da se do početka svibnja zabrani održavanje vjerskih obreda.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI