OVIH DANA GRADONAČELNIKU NIJE LAKO: Sjeća li se tko poruka Tomaševićeve zamjenice?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

”Često mi ljudi na ulici izražavaju podršku, iskazuju brigu za nas, razumijevanje – i nadu“, napisala je ovih dana na svojem Facebook profilu Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, koja je i prije nekoliko tjedana na istoj društvenoj mreži objavila fotografiju gradonačelnikova ureda, u kojem u sitnim noćnim satima gori svijetlo poručivši Zagrebu da spava mirno.

Građani metropole možda i mogu spavati mirno, no Tomašević teško da ovih dana sniva mirnim snom. Razloga za brigu dao mu je zagrebački poduzetnik, kralj otpada, Petar Pripuz koji je novom gradonačelniku ponudio posao skladištenja otpada bez naknade. Kako je kazao u jeku suđenja za aferu Agram koje doduše traje osam godina, on to smatra društvenom odgovornošću te na taj način pomaže gradu.


Istini za volju, Pripuz godinama surađuje s Gradom Zagrebom na zbrinjavanja otpada, a prije nekoliko dana prijavio se na natječaj za odvoz biootpada, nastavivši uredno sudjelovati u postupku u kojem ga se tereti da mu je pokojni Bandić namještao poslove s gradom, pri čemu Pripuz naglašava kako je on time činio uslugu Zagrebu.

Zbog Pripuzova osjećaja za društvenu odgovornost ovih je dana Tomašević u problemu, naime, ovaj se poduzetnik javio na aktualni natječaj za odvoz biootpada dajući ponudu koja je za 2,8 milijuna kuna povoljnija od konkurentske, čime se Tomašević našao pred zidom.Prihvati li ponudu Petra Pripuza, pregaziti će vlastita izborna obećanja, prihvati li skuplju ponudu u vodu padaju njegove teorije o uštedama, a ako poništi natječaj na vrat si dovodi probleme s odvožnjom problematičnoga biootpada.

Uspoređuje Dolenec u svojem statusu Tomaševića s Eliotom Nessom, baš kao što se svojedobno Bandić uspoređivao sa Batmanom, no pitanje je koliko će građani imati strpljenja za superjunake bez obzira na trenutnu neupitnu gradonačelnikovu popularnost, toga je izgleda svjesna i Dolenec koja štetu nastoji sanirati unaprijed.

Tomašević i njegovu suradnici vrlo će skoro morati ponuditi konkretne odgovore na konkretne probleme poput ovog s otpadom, jer dolazak na posao s biciklom definitivno više nije dovoljan da bi se zadovoljile visoke ljestvice koje si je osobno postavio tijekom kampanje u kojoj se prezentirao kao veliki stručnjak za gradsku politiku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI