OVO ĆE JAKO BOLJETI! NIJE PENAVA JEDINI! Poraz Plenovićevog favorita, HDZ izgubio sve gradove u drugom krugu!

Uz zasigurno bolni poraz u Vukovaru, HDZ je veliki poraz u drugom krugu lokalnih izbora doživio u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Istina je to da su osvojili županiju u kojoj će u iduće četiri godine stolovati Damir Dekanić koji je u drugom krugu izbora pobijedio Josipa Dabru, a u prvom krugu riješio je pitanje gradonačelnika u Vinkovcima i u Otoku.

Međutim, Mario Banožić kao šef Vukovarsko-srijemskog HDZ-a, a time i Andrej Plenković čija je podrška bila presudna da Banožić preuzme lokalni HDZ (baš protiv Dabre koji je nakon toga izašao iz HDZ-a) morat će članstvu dati brojne odgovore.

Plenković intervenirao u Županji i pogriješio

 

Naime, HDZ je u drugom krugu ovdje izgubio (skoro) sve što je mogao izgubiti. U Vukovaru je Ivan Penava dobio Nikola Mažarau Županji je slavio HDZ-ov odmetnik Damir Juzbašić koji nije bio kandidat HDZ-a samo zbog Plenkovićeve intervencije. On je porazio ‘miljenika’ središnjice Davora Miličevića koji je bio aktualni gradonačelnik.  Juzbašić je dobio 3.077 glasova, Milićević 1.881 glas.



Poraz su doživjeli u Iloku. Ondje gradonačelnica po svemu sudeći ostaje neovisna Marina Budimir koja uvjerljivo vodi protiv HDZ-ove Renatu Banožić.

Izborni potop prethodno su doživjeli u najvećim općinama, Ivankovu, Nijemcima i Nuštru.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI