OVO ĆE NAS ODUŠEVITI: STIŽE VEĆE IZDVAJANJE ZA ZDRAVSTVO! Evo što kaže ministar Beroš o obustavi lijekova

Najveća hrvatska veledrogerija Medika zbog golemih dugova obustavila je isporuku lijekova bolnicama diljem Hrvatske. Povodom toga press konferenciju je održao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ministra je prozvao i šef Medike Jasminko Herceg kazavši za Novi list da mu se ministar prestao javljati na telefon.

O svemu se očitovao i ministar Beroš

Sve to je Beroš pokušao razjasniti na konferenciji za medije.

“Imamo određeno utemeljenje za rješavanje tog problema u ovom trenutku. Ministarstvo zdravstva djeluje u okviru svog proračuna i ne može riješiti problem bez Vlade i ministarstva financija. Imamo određeno rješenje u pogledu ubrzanog proračunskog transfera koji ćemo predstaviti sutra na sastanku” – rekao je  ministar Beroš i kazao da se takve stvari ne mogu rješavati preko telefona.



U zdravstvo se mora više izdvajati

Mogao bi se povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća – rekao je ministar Vili Beroš i istaknuo da će učiniti sve da hrvatski pacijensti ne ostanu bez svojih potrebnih lijekova.

Hrvati na zdravstvo izdvajaju malo

građani zdravstvo neće plaćati više, barem ne direktno. “Ne direktno. Ne vjerujem da će se to dogoditi u skoroj budućnosti, ali bi se mogao povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća”, rekao je ministar.

“S 861 euro za izdvajanje za zdravstvo, na začelju smo Europske unije. Moramo i to sagledati”, dodao je Beroš.

Ministarstvo radi i na kratkoročnim koracima, poput kontrole radnog vremena, prekovremenih sati i propisivanja skupih lijekova. “Zato radimo dugotrajniji plan za reformu sustava kako organizacijski tako i financijski”, zaključio  je ministar Vili Beroš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI