‘Ovo je čista manipulacija što radi Bandić, to je nedopustivo’

Goran Stanzl/PIXSELL

Bandić se pogubio skroz pa predlaže svašta

Gradonačelnik Milan Bandić je 27. veljače podnio Prijedlog za promjenu Statuta Grada Zagreba s Nacrtom prijedloga statutarne odluke o dopunama Statuta Grada Zagreba, s prijedlogom uvođenja zastupnika nacionalnih manjina u Gradskoj skupštini. Na to su reagirali iz Mosta.

“Smatramo kako je riječ o ishitrenom potezu koji nije motiviran brigom za manjine u gradu Zagrebu već se radi o mutnoj raboti s ciljem da Milan Bandić na silu pokuša zadržati većinu u Skupštini. Čini se kako niti stihijska obećavanja nemogućeg te iracionalna opraštanja grijeha ne daju rezultate pa se pristupa novim manipulacijama.
Iz odredbe članka 104. stavka Zakona o lokalnim izborima proizlazi da pravo na zastupljenost imaju i pripadnici onih nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u kojima je ta nacionalna manjina zastupljena u postotku manjem od 5%. Međutim, znakovito je da gradonačelnik Bandić podnosi zahtjev za dopunom upravo u ovom trenutku, tik pred lokalne izbore na kojima mu je ozbiljno poljuljana gradonačelnička pozicija, a posebno pozicija njegove stranke u skupštini.”

“Riječ je o nepoštenom političkom potezu kojim očajnički nastoji osigurati prevlast. Tome u prilog ide i činjenica da se predlaže stupanje na snagu te odluke prvi dan od dana objave kako bi se odnosila na predstojeće redovite lokalne izbore, odnosno prije stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.”

“Ovim prijedlogom gradonačelnik direktno poručuje da mu pripadnici nacionalnih manjina isključivo trebaju pomoći u ostvarenju političkih pretenzija. Osobno, smatram da se Grad Zagreb kao metropola mora ponositi svojom raznolikošću, pa i uključivanjem nacionalnih manjina, ali ne na ovaj način. Smatram da ovaj potez ne ide u ruku ni manjinama, jer njihov glas mora značiti puno više od prazne podrške katastrofalnom upravljanju Gradom Zagrebom. Nedopustivo je da gradonačelnik na ovaj način manipulira nacionalnim manjinama i građanima.”, zaključio je Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Marko Sladoljev.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI