OVO JE KAO IZ NEKOG FILMA: Matija Posavec pod USKOK-ovom prismotrom završio slučajno! Za sve je kriv džoging s prijateljem

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSEL

U velikoj akciji USKOK-a u petak u jutarnjim satima uhićeno je više osoba među kojima je i  i međimurski župan Matija Posavec, a bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač pod istragom je.

Osumnjičen je i županijski pročelnik Milorad Novković s zbog sumnje u dogovaranje natječaja te Josip Kobal, predsjednik Upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije.

No čini se da cure i nove pojedinosti ove akcije. Naime  Dnevnik.hr sada doznaje kako je točno to nadziranje počelo.

Sve je neslužbeno se doznaje krenulo time kako je župan Posavec zapravo ušao po nadzor USKOK-a. Sve se dogodilo  zapravo slučajno.

Posavec je, navodno, u slobodno vrijeme džogirao s prijateljem koji je bio pod mjerama istražitelja. Prisluškujući razgovore njih dvojice posumnjali su da se i župan bavi nekim nezakonitim radnjama, pa su zatražili (i dobili) sudski nalog da i njega stave pod mjere.



Posavcu su ozvučili ured, pa su, između ostalog, snimili tonski zapis primopredaje 10.000 kuna mita koje je Josip Kobal navodno predao za još jedan mandat na čelu upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međumurske županije.

Župana se navodno sumnjiči i za još dva nezakonita zapošljavanja u Županiji, a zbog njih je osumnjičen i županijski pročelnik Milorad Novković.

Inače, Uskok je ranije objavio da će nakon ispitivanja svih osumnjičenika priopćiti je li protiv njih pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI