OVO JE ŠTORIJA O THOMPSONU I SEVERINI: Nekad su zajedno pjevali po stolovima, a danas navijaju za ljute protivnike!

Foto: Instagram

Da je bitka za mjesto zagrebačkog gradonačelnika ušla u petu brzinu i počela dosezati nevjerojatne razmjere, potvrđuje i novo “estradno miješanje u politiku”. Severina Kojić podržala je javno Tomislava Tomaševića, a Marko Perković Thompson neizravno svog kuma Miroslava Škoru.

“Svaki izbori su ideološki i svjetonazorski i nije svejedno tko će upravljati našim županijama, gradovima i općinama. Izlaskom na ove izbore i glasovanjem u skladu s našim uvjerenjima spriječimo nalet ekstremne ljevice i onemogućimo im da dođu na vlast u našim županijama, gradovima i općinama”, poručio je Thompson.

Severina je, pak, bila nešto izravnija. “U nedjelju MOŽEMO promijeniti Zagreb. MOŽEMO to ako potrošimo 10 minuta: uredimo se, uzmemo osobnu i masku i prošetamo do birališta. A onda u nedjelju padaju sve maske. Tomislav Tomašević je jedini koji može, a mi mu možemo pomoći u tome. Da skine korumpiranu vlast”, napisala je među ostalim Severina.

Ovo nije prvi put da su Thompson i Severina, vjerojatno najpoznatiji pjevači u Hrvatskoj, na suprotnim političkim stranama. Još za vrijeme premijerskog mandata Jadranke Kosor, Severina je brošem s tadašnjim brojem nezaposlenih i pričom o majci koja je iz radničke klase dala naslutiti da je ipak bliže lijevoj političkoj opciji.

Danas na suprotnim stranama, a nekad – zajedno na stolu! Devedesete godine prošlog stoljeća bile su, naime, potpuno druga priča, ideološki, politički, estradno.



Mirisali su jorgovani

Zajednička druženja Severine i Thompsona svojedobno je opisao Miroslav Lilić, bivši čelnik Croatia Recordsa poznat, među ostalim, po vrućim tulumima. “Teče priča, noć, piće, smijeh i odjednom se Severina penje na stol, lagano šećući između tanjura i čaša. Penjem se i ja, držeći ruke iza nje, ako ne daj bože padne… Nakon minute na stolu je i Thompson te njih dvoje pjevaju Kad zamirišu jorgovani”, ispričao je za 24sata Lilić o svojim tulumima sredinom devedesetih.

Večerao je sa Stankom Šarićem iz Najboljih hrvatskih tamburaša, Severina je došla s Lilićevim zamjenikom Milanom Škrnjugom, a Thompson s akademskim kiparom Ivicom Propadalom. U raspravi oko toga tko će se popeti na stol i zapjevati, Severina je, po Lilićevim pričama, rekla: “Pusti još malo nek’ se popije, a di nam se noćas žuri!”. Na kraju su na stolu završili i Thompson i Severina.

Spojili su se, priča Lilić, na još jednom tulumu, možda čak i najpoznatijoj zabavi koju je ikad priredio. Slavila se obnova njegova imanja u Siveriću nedaleko Drniša, a tulum je nosio radni naziv “Guvno 99”.

“Izveli smo i ‘Hamlet na Siverićkom guvnu’, koji je napisao Branko Vukšić. Hamlet je bio Đuro Utješanović, njegov sin Drago igrao je Titova duha. Ofelije su bile Severina i Klaudija Čular iz Croatije Records. Tarik Filipović igrao je Tuđmana”, ispričao je Lilić za 24sata i dodao da su u duetima zapjevali dotad nespojivi glazbenici, poput Vanne i Dražena Zečića te, gle čuda, Severine i Thompsona.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI