OVO JE VELIKA VIJEST! MATE RIMAC OBJAVIO DA PREUZIMA BUGATTI: Otkrio je i gdje će biti sjedište ove mega-tvrtke

Foto: Rimac Automobili / Pixsell

Rimac Automobili danas je objavio veliku vijest iz Dubrovnika koju je nazvao “prekretnicom u svojoj povijesti”. Riječ je o udruživanju snaga s kultnom automobilskom markom Bugatti Automobiles.

U samo 10 godina Rimac Automobili napredovao je od pokretanja iz garaže do udruženja s jednom od najpoznatijih svjetskih marki automobila kojim nastaje Bugatti Rimac d.o.o. (na engleskom – LLC).

“U industriji koja se razvija sve većom brzinom, fleksibilnost, inovacije i održivost ostaju u samoj srži Rimčeva poslovanja. Brend sa sjedištem u Hrvatskoj dokazao je ne samo da može samo ići u korak, već i biti glavni pokretač, postavljajući performanse i tehnološka mjerila drugima. Objedinjavanje tehničke stručnosti tvrtke Timac s Bugattijevim 110-godišnjim nasljeđem dizajna i inženjerskih sposobnosti predstavlja spoj vodećih automobilskih umova”, objavili su iz tvrtke.

Osniva se Rimac grupa

 



Kao dio dogovora, novoosnovana Rimac grupa bit će glavni dioničar s 55% udjela. Mate Rimac zadržat će svoj izvorni udio u grupi Rimac s 37%, Porsche s 24%, Hyundai Motor Group s 12% i ostali investitori s 27%. Razvoj, proizvodnja i opskrba baterijskim sustavima, pogonima i ostalim električnim komponentama po kojima je Rimac poznat bit će odvojeni u novi entitet – Rimac Technology, koji će u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe. Rimac Technology ostat će neovisna tvrtka koja surađuje s mnogim svjetskim proizvođačima automobila.

Foto: Rimac Automobili

Mate Rimac vodit će novu tvrtku kao izvršni direktor, kao i Bugatti Rimac i novi odjel Rimac Technology. Bugatti i Rimac nastavit će kao zasebne robne marke, zadržavajući postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije.

“Rimac Grupa nastavit će s inovacijama, stvarajući vlastite hiper-automobile, kao i razvijajući sustave i tehnologije za mnoge svjetske proizvođače električnih automobila. Takva inovativna tehnologija može se primijeniti i na budućim modelima Bugatti i Rimac”, stoji u priopćenju Rimac automobila.

Foto: Rimac automobili

Ostaju u Zagrebu

Rimac Automobili će zadržati svoje sadašnje prostorije na periferiji Zagreba, a proizvodnja Bugattija nastavlja se u Molsheimu u Francuskoj. Globalno sjedište Bugatti Rimaca će se u budućnosti nalaziti u nedavno najavljenom kampusu Rimac, koji će služiti i kao dom tvrtke Rimac Technology.

“Kampus od 200 milijuna eura, površine 100.000 m2, koji bi trebao biti otvoren 2023. godine, bit će osnova za sva istraživanja i razvoj budućih hiper-automobila Rimac i Bugatti. S jezgrom visokotehnoloških inovacija, najsuvremenije mjesto primit će 2.500 istomišljenika vođenih znatiželjom i željom da se stvari stave do krajnjih granica”, najavili su iz tvrtke.

 

“Podižemo stvari na potpuno novu razinu”

“Ovo je uistinu uzbudljiv trenutak u kratkoj, ali brzo rastućoj povijesti Rimac Automobila. Toliko smo toga prošli u tako kratkom vremenu, ali ovaj novi pothvat podiže stvari na potpuno novu razinu. Rimac i Bugatti savršeno se podudaraju u smislu onoga što donosimo na stol. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka tvrtka uspostavili smo se kao pionir u industriji električnih tehnologija. S Neverom smo također dokazali da možemo razvijati i proizvoditi izvanredne hiperautomobile, koji nisu samo brzi, već i uzbudljivi i visokokvalitetni. Bugatti, s više od stoljeća iskustva u inženjerskoj izvrsnosti, također posjeduje jedno od najistaknutijih naslijeđa bilo koje automobilske tvrtke u povijesti”, rekao je Mate Rimac.

“Upravo smo lansirali svoj najnoviji hiper-automobil – Nevera. Stoga vam ne mogu reći koliko sam uzbuđen potencijalom ove dvije nevjerojatne marke”, dodao je Rimac.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI