OVO MU JE PRAVA SATISFAKCIJA: VELIKI TRIJUMF BIVŠEG RAVNATELJA SREBRNJAKA! Sud odlučio da je nezakonito smijenjen s funkcije

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Županijski sud u Zagrebu  donio je odluku kojom potvrđuje presudu Općinskog suda od 22. prosinca 2020. godine da je bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, Boro Nogalo, nezakonito smijenjen s te dužnosti.

Podsjetimo, Nogalo je smijenjen u prosincu 2019. godine zbog, tada je rečeno, proceduralnih nepravilnosti u zapošljavanju liječnika tijekom posljednjih sedam godina.

Doktor Nogalo je tada tvrdio da je do smjene došlo zbog projekta translacijske medicine, vrijednog 60 milijuna eura, koji je želio preuzeti Gradski ured za nabavu.

Na kraju je na čelo bolnice postavljen dr. Ivo Dumić-Čule koji je vjerojatno jedini specijalizant na ovakvoj funkciji, a zbog tog imenovanja nedavno je uhićena bivša šefica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, Ana Stavljenić Rukavina. 

Nogalo je tužio Bolnicu i u prosincu prošle godine dobio prvostupanjsku presudu po kojoj je nezakonito smijenjen, a danas je ta presuda postala pravomoćna, piše Jutarnji list.



“Konačno je ovo moja velika ljudska, moralna satisfakcija. Danas sam dobio presudu. Bivša uprava se žalila na prvostupanjsku odluku Općinskog suda, ali im je žalba odbijena i sada je pravomoćna odluka da sam nezakonito smijenjen”, rekao je Nogalo i dodao da bi ga po presudi trebali vratiti na staro radno mjesto, no pošto mu je mandat istekao, to neće biti na mjesto ravnatelja, no svejedno smatra da bi trebali naći mjesta za njega.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI