OVO MU NEĆE BITI DRAGO ČUTI: Stariji Mamić se mora javiti u Remetinec! Evo kako je to objašnjeno!

Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Osječki Županijski sud u petak je, kao neosnovanu, odbio žalbu pravomoćno osuđenog bivšeg čelnika “Dinama” Zdravka Mamića, podnijetu na rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, izvijestio je sud.

Sudsko vijeće je utvrdilo da je sudac izvršenja pravilno donio i obrazložio svoje rješenje i da je isto donijeto u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od primitka prijepisa presude.

Time je rješenje suca izvršenja o upućivanju Zdravka Mamića u centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu postalo pravomoćno,  a osuđenik Mamić je obvezan da se, do konca dana 14. svibnja 2021. javi u navedeni centar radi izdržavanja kazne zatvora po pravomoćnoj presudi osječkog Županijskog suda, priopćio je sud.


U vezi molbe Zdravka Mamića za izvršenje kazne u Bosni i Hercegovini, vijeće je zauzelo stav da ista nema suspenzivan karakter te da ne sprječava suca izvršenja da postupa u skladu sa odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora.

Nakon otpravka odluke vijeća, sudac izvršenja će molbu Zdravka Mamića za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH dostaviti Ministarstvu pravosuđa i uprave kao nadležnom tijelu za odlučivanje, navode na osječkom Županijskom sudu. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI