OVO POSTAJE SVE ZANIMLJIVIJE: SMS-ovi, SUSRETI I TELEFONSKI RAZGOVORI! Plenković je komunicirao s Rimac: Što se krije u njihovim razgovorima?

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Samo sam kratko s AP”, piše Josipa Rimac poduzetniku Milenku Bašiću, odgovarajući na njegovu poruku u kojoj je moli da ga poveže s premijerom Andrejom Plenkovićem kako bi realizirao svoje poslovne planove vezano uz vjetroelektranu Krš-Pađene.

Je li Rimac u tom trenutku doista bila s premijerom, istražitelji kako nam kažu tek trebaju utvrditi te provjeriti eventualne detalje toga razgovora, ukoliko ga je uopće bilo.

Nešto prije ovih prepiski koje su procurile u medije, javnim prostorom kružili su transkripit bivše državne tajnice u kojima se otkrivaju pojedinosti iz tajnog razgovora s Antom Sladićem. ”Ružica je kontaktirala Tenu da se to pusti u proceduru javnog savjetovanja sa svim nedostacima”, rečenica je to koju je Rimac izgovorila Sladiću. Teni čije se ime spominje u navedenom razgovoru identitet je u međuvremenu otkriven pa se saznalo kako je riječ o zamjenici predstojnika Ureda premijera Andreja Plenkovića koju mnogi nazivaju premijerovom desnom rukom.

Prenamjena zemljišta

Mišetić je prema sumnjama Uskokovih istražitelja trebala pomoći Sladiću po pitanju prenamjene zemljišta pa je uz ostalo predložena i za svjedoka u postupku protiv Rimac i ostalih osumnjičenih u aferi Vjetroelektrane. Kako se neslužbeno saznaje Mišetić je prije nekoliko mjeseci u Uskoku i ispitana kao svjedok, a tamo je sve veze s Rimac i ljudima iz njenog djelokruga odbacila.



Zasad se detalji te priče još uvijek kriju od javnosti, no istražitelje je uz ostalo zainteresirao SMS kojega je Josipa Rimac početkom prosinca 2019. godine poslala upravo premijeru Plenkoviću. Od njega je tražila da organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane zapoeo u začaranom krugu šume-imovina-poljoprivreda. Istog dana kada ga je kontaktirala SMS-om Plenković je nazvao kolegicu mobitelom te je tim putem moguće i dogovoren sastanak. Rimac se potom s Plenkovićem srela u Šibeniku na predizbornom skupu bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Tada im je društvo pravio Nediljko Dujić, a i na tom susretu razgovaralo se o vjetroelektrani Krš-Pađene. Projektu kojem se nije protivio ni šef šibensko-kninskog HDZ-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI