OVO POSTAJE SVE ZLOKOBNIJE I GORE: ‘Povećavamo proizvodnju oružja, i samo čekajte’ poručio je Medvedev

Foto: Guliver Image / Daniel Ceng Shou-Yix/Ilustracija

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev poručio je u svojoj izjavi na Telegramu da ruska vojna proizvodnja oružja i opreme raste.

Vjerni saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina tom je izjavom reagirao na nedavna izvješća zapadnih vojnih analitičara koji sugeriraju da Rusiji ponestaje raketa i oklopnih vozila.

“Čitajući neprijateljske analize, stalno sam nailazio na izjave da će Rusiji uskoro ponestati vojne opreme i oružja, kao da je sve već potrošeno. Ne nadajte se! Proizvodnja oružja i specijalne opreme raste, od tenkova i topova do visokopreciznih projektila i dronova. Samo čekajte!”, poručio je Medvedev, prenosi CNN.

Dodao je da je prema Putinovim uputama izvršena kontrolna provjera proizvodnje tenkova kod najvećeg ruskog proizvođača oklopnih vozila te da su razmatra dodatno ubrzanje opskrbe ruskih trupa u Ukrajini.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da je pripremilo svoje snage za djelovanje u uvjetima radioaktivne kontaminacije, nakon što je Moskva optužila Ukrajinu da planira detonirati ‘prljavu bombu’,  što je Kijev oštro zanijekao.



Nakon tjedana rastućih napetosti zbog prijetnji ruskog predsjednika Vladimira Putina da će braniti “teritorijalni integritet” Rusije i nuklearnim oružjem, prva je to izjava Moskve o promjeni stanja pripravnosti njezinih snaga.

Ministar obrane Sergej Šojgu rekao je zapadnim ministrima obrane u nedjelju da Moskva vjeruje da Ukrajina priprema detonaciju takve bombe, konvencionalnog oružja čija je jezgra obavijena nuklearnim materijalom.

Zapovjednik ruskih postrojbi za nuklearnu, biološku i kemijsku zaštitu Igor Kirilov, rekao je na brifingu za medije u ponedjeljak kako bi cilj takvog napada bio okriviti Rusiju za nastalu radioaktivnu kontaminaciju.

Ukrajina želi Rusiju prikazati kao “nuklearnog terorista”, rekao je. “Cilj provokacije bio bi optužiti Rusiju za korištenje oružja za masovno uništenje na ukrajinskom vojnom poprištu i na taj način pokrenuti snažnu antirusku kampanju u svijetu, usmjerenu na potkopavanje povjerenja u Moskvu.”

Kirilov je zaključio: “Ministarstvo obrane organiziralo je rad na suprotstavljanju mogućim provokacijama s ukrajinske strane: snage i sredstva stavljeni su u pripravnost za izvršavanje zadaća u uvjetima radioaktivne kontaminacije.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI