OVO SE ČEKALO CIJELO LJETO: Tomašević objavio veliku vijest i otklonio sve nepoznanice! Objavio imena novih članova Uprave ZG Holdinga

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u 11 sati održava redovnu konferenciju za medije.

“Novi članovi Uprave Zg Holdinga, nakon 73 prijave i odabira kandidata za uži izbor odlučili smo se za troje, donijeli smo tu odluku, u rujnu stupaju na mandat. To su Boris Sesar, Matija Subašić-Maras, Ivan Novaković”, objavio je Tomašević i dodao da se oni pridružuju dvoje ranije imenovanih članova.

Danijela Dolenec je rekla da će ZG Holding raspisati javni natječaj za 17 izvršitelja, voditelja podružnica, ravnatelja ustanove Gradske ljekarne,

“To je natječaj za 17 rukovodećih pozicija, otvoren je do 7. rujna, zatim ide selekcijski postupak. Važni su nam otvoreni natječaji, pozivamo sve zainteresirane da se jave”.

Luka Korlaet izvještava o temama vezanim za obnovu



“Crveno obrađene zgrade su obrađene, mobilni timovi krenuli su s obradom narančastih zgrada. Građani mogu naručiti mobilne timove ako su ih preskočili. Potreban je dodatan angažman po pitanju obnove škola”.

“Nije dovoljno na jednoj lokaciji imati  reciklažu građevinskog otpada, bit će još lokacija, nužno je da se taj otpad obradi i da se koristi”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

O sporoj obnovi grada nakon potresa

“Javljaju se ljudi s ponudama većim od cijena,  ako se to tako nastavi, svakako bi se trebalo više okrenuti da ti natječaji budu dostupni tvrtkama u inozemstvu, o tome treba razgovarati s resornim ministarstvom, nama je u interesu da što više kuna završi u domaćoj građevinskoj operativi, no ako će cijene ovako ići gore, morat ćemo tražiti drugo rješenje”, rekao je Tomašević.

Kako funkcionira Grad Zagreb s Fondom i Ministarstvom graditeljstva?

“U svakodnevnoj smo komunikaciji, čak smo im ‘posudili’ ljude, osigurali prostor na Autobusnom kolodvoru”, rekao je Korlaet.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI