OVO SIGURNO NEĆE OSTATI BEZ ODGOVORA! Komšić poručio šefu hrvatske diplomacije: “Grlić Radman je hrvatski Vulin’.

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić nastavio je svađu s hrvatskim dužnosnicima nazvavši ministra vanjskih poslova Gordana Grlić Radmana “hrvatskim Vulinom” i najavio da neće odustati od zalaganja za BiH kao građansku državu te će se ponovo kandidirati za člana predsjedništva te zemlje.

Nakon što je ranije ovog tjedna kazao kako ne vjeruje u prijateljske namjere predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića prema BiH, Komšić je u intervjuu za Televiziju Federacije BiH (FTV) komentirao poziv Grlić Radmana da podnese ostavku ako ne vjeruje u konstitutivnost naroda u državi kojoj je na čelu.

Komšić mu je sada  odgovorio time što ga je usporedio s ministrom unutarnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom koji je poznat po tome što opetovano iznosi ekstremistička stajališta, uključujući zamisao o uspostavi “srpskog svijeta” kojeg je i nedavno izgovorio u


“Grlić Radman je hrvatski Vulin. Ima tu poziciju u Hrvatskoj kao što Vulin ima kod Vučića i nije moje da dalje ulazim u komentare takvih gluposti”, kazao je Komšić u šefu hrvatske diplomacije.

Komentirajući prijepore oko izmjena izbornog zakona u BiH kazao je kako će se nastaviti odlučno zalagati za koncept BiH kao građanske države iako je svjestan da to sada nije realno. Dodao je kako ne vjeruje da će uz sve sadašnje probleme doći do izmjena izbornog zakona do narednog izbornog ciklusa planiranog za listopad 2022. ali je potvrdio kako će se, bude li uopće izbora, ponovo kandidirati za člana Predsjedništva BiH.“Ako ovakva situacija bude hoću sigurno (se kandidirati)”, najavio je Komšić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI