OVO SU FAVORITI U UTRCI ZA ZAGREB: Istraživanje dalo vjetar u leđa Škare – Ožbolt! Bandić bi ostao u šoku da vidi ove podatke!

Tomislav Tomašević iz platforme Možemo i dalje je prvI favorit na predstojećim izborima u Zagrebu. Pokazalo je to još jedno u nizu istraživanja objavljenih danas.

Naime agencija MASMI provela je istraživanje za N1 televiziju na reprezentativnom uzorku od 800 glasača Zagreba i ona je još jednom pokazala gore spomenutu činjenicu o Tomaševići kao vodećem izboru kod birača.

Prema ovom istraživanju, Tomaševića podržava 37,2 posto ispitanika, a nakon njega slijede Davor Filipović (HDZ) sa 13,4 posto podrške i nezavisna Vesna Škare Ožbolt s 10,1 posto podrške.

Foto: N1

Prema podacima iz ovog istraživanja, SDP-ov Joško Klisović koji je donedavno bio treći izbor pao je na 7,6 posto podrške, pa ga je prestigao i Miroslav Škoro koji u ovom trenutku ima 7,7 posto glasača.

Foto: N1

Nakon njih, slijedi Jelena Pavičić Vukičević, aktualna zamjenica pokojnog gradonačelnika Bandića i kandidatkinja njegove stranke sa 6,5 posto podrške. Odmah iza nje je Mostov Zvonimir Troskot koji se i dalje drži na oko 5 posto podrške.



Tu je i Anka Mrak Taritaš koja je i više nego očito uzela dio glasača Jošku Klisoviću. Ona se drži na 3,2 posto podrške, a Davor Nađi, kandidat stranke Fokus ima podršku 1,6 posto birača.

Foto: N1

Ono što se također može uočiti u svemu birači biraju nova lica, poput Tomasovića i Vesne Škare- Ožbolt, a SDP zasigurno može ovim rezultatima biti nezadovoljan  jer osim što je dojučerašnja koalcijska  partnerica Anka Mrak- Taritaš samom svojom kandidaturom uzela dio glasova SDP-ovu kandidatu, čini se da Klisović kao ipak provjereno i poznato ime unatoč tome što kampanju vodi racionalno i pozitivno očito ne uspjeva vratiti gotovo trećinu glasača SDP-a. Oni čini se kao novog vođu lijevog političkog spektra vise Tomaševića.

Kako bi mogla izgledati nova Gradska skupština? Bandićeva stranka ispod crte

Ako je neizvjesna borba za čelnog čovjeka Grada što tek onda reći za Gradsku skupštinu. To će biti pogotovo vrlo neizvjesno.

Prema ovom istraživanju, Tomaševića koalicija Možemo! i Zagreb je naš! vodi s 29,3 posto, a slijede HDZ (19,7%), SDP (11,4%), Nezavisna lista Vesne Škare Ožbolt (9,6%), Domovinski pokret (8%), MOST (5,8%) i na rubu izbornog praga BM365 – Stranka rada i solidarnosti s 4,6%

Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku 800 punoljetnih građana grada Zagreba, koji će sigurno ili vjerojatno glasati na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika i Skupštinu Grada Zagreba. Anketiranje je provedeno od 8. – 12. travnja, a mogućnost pogreške je +/- 3,46%.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI