OVO SU IZ SUSJEDSTVA JEDVA DOČEKALI: ‘HVALA KOMŠIJE ŠTO ŽELITE SRBINA NA EURU’! Čestitka iz Srbije: Hrvati si zabijaju klasičan autogol!

Screenshot

Hrvatska ovih dana raspravlja o tome koji bi motiv trebalo staviti na hrvatske kovanice eura, a najviše kontroverzi izazvala je ideja da na kovanice stavimo Nikolu Teslu.

S tom idejom prvi je izašao Ured predsjednika Republike koji između ostalog predlaže Dubrovnik i šahovnicu.

Tu ideju dodatno je razradio dizajner Davor Bruketa koji smatra kako je ovo povijesna prilika da ispričamo priču o čovjeku koji se rodio u Hrvatskoj i ostavio trag u čovječanstvu kao malo tko.

Odmah su krenule i reakcije na ovu samu inicijativu. Kao i uvijek kad je Tesla u pitanju žestoke su.

Velik broj građana oduševljen je idejom dok drugi smatraju kako se radi o inatu prema Srbima budući da je Tesla Srbin porijeklom.



Srbija ima snažan osjećaj da je Nikola Tesla njihov čovjek, pa čak i aerodrom nosi ime Nikole Tesle.

Ako bacimo pogled na društvene mreže otkriot ćemo kako je dio srpske javnosti vijest o tome da Hrvatska želi teslu na euru, primio s velikom dozom sarkazma.

Prema njima, Tesla je nepobitno njihov čovjek, pa poručuju kako zapravo iskreno navijaju “da Hrvatska na svoje kovanice stavi najvećeg Srbina svih vremena.

“Iskren sam, bez imalo sarkazma”, kaže komentator.

“Lijepo bi bilo vidjeti lik Srbina na njihovoj novčanici”, napisao je drugi.

“Bravo komšije, lijepo je vidjeti da je jedan Srbin cijenjen svuda po svijetu”.

“Ljudi neka stave Nikolu Teslu to će im biti klasičan autogol! Srbija treba samo marketinški odraditi posao koji nije znala odraditi devedesetih. I kada mi jednom budemo uveli euro također treba staviti Nikolu Teslu. Nama ne bi smetalo ako Kanada ili USA stave Teslu na svoje novčanice, zato nam ne treba smetati ni ako Hrvatska stavi. Samo im se treba zahvaliti na promociji Srbije i na promociji najvećeg znanstvenika srpskog porijekla”, jedan je od komentara.

“Neka stave, ali moraju napisati ćirilicom”.

“Pa ako baš hoće staviti Srbina, neka ga metnu”, samo je jedan u nizu komentara.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI