OZARENI PLENKOVIĆ ČESTITAO MINISTRIMA: ‘Europski parlament usvojio izvješće o članstvu Hrvatske u Schengenu, pred nama su završni koraci’

Screenshot/N1

Sjednica Vlade održava se u čevrtak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Na dnevnom redu je, među ostalim, prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnim službenicima te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

Vlada će donijeti i odluku o osnovici za izračun iznosa naknade za rad udomitelja i iznosa opskrbnine za sljedeću godinu.

U svom uvodnom govoru premijer Andrej Plenković je spomenuo posjet Egiptu i konferenciji  COP27 o klimatskim promjenama.

“Posebno je važno da zelena tranzicija bude u fokusu našeg djelovanja i da ostvarimo ambicije i ciljeve iz Pariza i Glasgowa, da radimo na zelenoj tranziciji”, istaknuo je.

“Dobro je da je Europska komisija usvojila program vrijedan 5,2 milijarde eura vezan za kohezijsku politiku koji bi trebao podupirati politiku ravnomjernog regionalnog razvoja”, rekao je Plenković.



Dodao je kako je u srijedu navečer u Europskom parlamentu održana kvalitetna rasprava o ulasku Hrvatske u Schengen.

“Vrlo smo zadovoljni izlaganjem povjerenika i potpredsjednika Europske komisije čime nam je data snažna potpora za ulazak u Schengen. Posebno je važno da je, dok mi ovdje sjedimo, sa 534 glasa izglasano izvješće o članstvu Hrvatske u Schengenu. Krećemo prema završnim koracima konačnog usvajanja na razini Vijeća EU koje je na kalendaru 8. prosinca. S tim će Hrvatska, zaokružiti dva cilja dublje integracije i šengenski prostor. U godinama koje su pred nama imat ćemo prilike govoriti o plodovima tog pristupanja”, rekao je premijer te zahvalio svim ministrima koji su vodili aktivnosti oko pristupanja Hrvatske schengenskom prostoru.

Naglasio je kako je na sjednici Vlade i novi zakon o sportu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI