OZBILJNE OPTUŽBE IZ REDOVA HSS-a: ‘Željko Lenart se lažno predstavlja!’

Nikola Cutuk/PIXSELL

Uvidom u registar političkih stranka na današnji dan vidi se da je kao osoba ovlaštena za zastupanje Županijske organizacije HSS-a SMŽ upisana Marijana Petir, kao predsjednica, a ne Željko Lenart

“Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije održana 8. prosinca 2016. godine u Repušnici je ilegalna”, tvrde iz Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije. Dodaju da toj tvrdnji u prilog ide i činjenica da do danas izabrano vodstvo na čelu sa Željkom Lenartom nije upisano u registar političkih stranaka te samim time nema ovlasti za zastupanje županijske organizacije. No, to dosad nije spriječilo Željka Lenarta da se lažno predstavlja kao predsjednik HSS SMŽ, dodaju.

“Članovi HSS-a predvođeni Marijanom Petir zatražili su od Ministarstva uprave poništenje navedene skupštine budući da ista nije održana u skladu sa Statutom Hrvatske seljačke stranke kao niti sa Zakonom.

Skupština održana u prosincu je sazvana od strane nenadležnog tijela, sazvao ju je Željko Lenart kao nelegalni ovlaštenik predsjedništva, što je protivno odredbama Statuta HSS-a. Prije toga je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo županijsku organizaciju HSS SMŽ, a da nikad nisu dostavili odluku o suspenziji, na koju je po Statutu HSS-a propisano pravo žalbe, već su na istoj sjednici istovremeno imenovali za ovlaštenika Željka Lenarta premda sam pojam ovlaštenik ne postoji u Statutu HSS-a. Osim toga Željko Lenart je protustatutarno raspustio organizacije u Petrinji, Glini, Lekeniku i Majuru, a to jedino može napraviti županijski odbor. Ivica Perović kao predsjednik organizacije u Lekeniku nije stigao niti napisati žalbu zbog raspuštanja, na što po Statutu ima pravo, a već je Željko Lenart imenovao povjerenicu Maricu Zlovolić koja je sazvala nelegalnu skupštinu u Lekeniku, na kojoj nije bilo kvoruma, jer općinska organizacija HSS-a broji 405 članova, što znači da je od ukupno 80 delegata trebalo biti prisutno najmanje 41 za kvorum, a bilo je prisutno  20 članova koji čak nisu bili niti delegati, no svejedno je Marica Zlovolić izabrana za novu predsjednicu, a izabrani su i delegati koji su sudjelovali na skupštini županijske organizacije. Sve te radnje čine skupštinu ŽO HSS SMŽ od 08. prosinca 2016. godine nelegalnom.

Uvidom u registar političkih stranka na današnji dan vidi se da je kao osoba ovlaštena za zastupanje Županijske organizacije HSS-a SMŽ upisana Marijana Petir, kao predsjednica, a ne Željko Lenart”, stoji u priopćenju HSS-a SMŽ, a dodaju i dokument:

Registar političkih stranaka 23.1.2017.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI