PA ONA JE U ZEMLJU PROPALA!? Bliska Bandićeva suradnica igra svoju igru! Što smjera Natalija Prica? Fatalna plavuša može sve promjeniti

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Za nešto manje od tri tjedna hrvatski će birači birati svoje nove gradonačelnike, župane, čelnike općine i mjesnih odbora. Stranke i njihovi kandidati odavno su se rasule po terenu, i sve je u punom pogonu. Velika bitka vodit će se u svim gradovima, a posebno intigiraju oni u kojim će se tražiti naslijednik i novi čovjek koji će zamjeniti dugogodišnje gradske vladare.

Bitka za Zagreb

Najintrigantnija bitka vodi se za metropolu i grad s najvećim budžetom za raspolaganje – Zagreb. Nakon smrti doživotnog gradonačelnika Milana Bandića, u utrku se se uključilo preko deset kandidata, a ankete palicu favorita daju Tomislavu Tomaševiću (Možemo). Ipak, jedina prava anketa ona je na dan izbora i to smo vidjel u nekoliko političkih ciklusa, a najveći upitnik je tko ulazi u drugi krug uz, kako najavljuju ankete, Tomaševića i lijeve koalicije.

 

Svaka anketa pokazuje svoje analize, a kako sada stvari stoje, žestoka bitka vodi se između nasljednice Milana Bandića Jelene Pavičić Vukičević (BM 365), HDZ-ovog Davor Filipovića, SDP-ovog Joška Klisovića, a “underdogovi” tj. kandidati za drugi krug iz sjene jesu i Vesna Škare Ožbolt, ali i Miroslav Škoro (Domovinski pokret).

Ozbiljna kandidatkinja Jelena Pavičić Vukičević

Posebno je zanimljivo ima li Pavičić Vukičević šanse za drugi krug jer je pitanje kako će se tada podijeliti karte u novom utakmici koju drugi krug zaista i predstavlja. Što će u tom slučaju HDZ, glasači SDP-a, Domovinskog pokreta, Škare Ožbolt i ostalih te hoće li se prikloniti zamjenici Milana Bandića kontra Tomislava Tomaševića, pitanje je koje se nazire.



Kako saznajemo iz izvora iz stranke koja i dalje nosi ime pokojnog gradonačelnika BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, u toj opciji vlada opća mobilizacija i ozbiljno ciljaju na drugi krug. Već smo pisali da je nakon smrti Milana Bandića u stranci vladao opći košmar, razne frakcije su se sukobljavale čak i po stranačkim hodnicima, a čini se kako je to sve iza njih i ujedinjeni kroče u izbornu utakmicu s nadom u dobar rezultat.

Ipak, jedna osoba najviše je interesirala političku i biračku javnost, ali i estradne medijske stupce. Radi se o – Nataliji Prici. Nakon Bandićevog odlaska s ovog svijeta, sve su oči bile uprte u nju zbog njihove bliskosti, a mnogi i dalje očekuju njezin politički potez.

Fatalna Natalija Prica igra svoju ulogu

Kako saznajemo iz istog izvora iz stranke, ona i dalje igra svoju ulogu.

“Natalija je u jednoj stranačkoj frakciji, onoj najbližoj Milanu Bandiću, bila moćna persona i imala je svoje ljude. Nakon smrti šefa, čekali smo u kojem će smjeru ona zakoračiti”, prisjeća se naš izvor situacije tik nakon tužnog dana za tu stranku.

Danas Natalija Prica bježi od medijskih reflektora i pokušava primiriti buru koja se oko nje dizala zbog toga što je bila jedna od najbližih suradnica pokojnog gradonačelnika.

“Jako ju je to sve pogodilo, rekli smo joj da se malo ‘sakrije’ od svega. Mnogi su je nagovarali da ona preuzme palicu i ukrupni stranku te stane iza Pavičić Vukičević, no koliko znam ona je to odbila”, rekao nam je naš izvor iz stranke.

Nadaju se da ide na listu

Dalje saznajemo kako se u stranačkim kuloarima mnogi nadaju kako će ona osvanuti na nekoj listi, barem u nekoj gradskoj četvrti.

“Ona definitivno ima svoju karizmu, osvaja gdje god se pojavi, a mnogi je smatraju i izrazito moćnom. Znali smo reći – gdje prođe Prica sa svojom štiklom, tu ostaje dubok trag. Ja se osobno nadam da će ona nastaviti svoj politički put jer fatalna plavuša može sve promijeniti”, zaključio je izvor iz stranke.

Podsjećamo, Natalija Prica bila je jedna od najbližih suradnica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i jedna je od osoba koje su zbog nerazriješenih okolnosti oko smrti gradonačelnika prijavljene USKOK-u od strane građanina Stjepana Perka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI