PA OVO BI MOGAO BITI PRAVI SHOW! Richter se predomislio: ‘Povlačim svoje povlačenje i želim biti šef Srebrnjaka!’

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Dobio sam 26. listopada odluku o imenovanju ravnateljem Srebrnjaka, pa sam se obratio ovih dana novom Upravnom vijeću kako bih ih obavijestio da odustajem od povlačenja iz utrke za tu poziciju i da ih pitam kad mogu doći potpisati ugovor kao novoizabrani ravnatelj, kazao  je za Jutarnji primarijus Darko Richter čiji je nedavni izbor za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u javnosti izazvao brojne polemike.

Staro Upravno vijeće bolnice podnijelo ostavku je zbog svega tada ostavku, a i sam Richter je tada javno rekao da se povlači iz postupka natjecanja za poziciju ravnatelja.

“Netko je pokušao da me, nakon zakonitog izbora, javnim pritiskom natjera da dam ostavku. Neistine o meni objavilo je nekoliko portala. Portal Novosti je objavio demanti članka o meni od 8. listopada 2021., koji im je dostavio moj odvjetnik. Odlučio sam povući svoje povlačenje iz postupka jer sam legalno izabrani ravnatelj” – kaže Richter, dodajući da je njegov dopis danas tijekom jutra zaprimljen u DB-u Srebrnjak.


Član pak Upravnog vijeća bolnice Davor Plavec komentira da je sve to “smijurija”.

“To je smiješno i neozbiljno, ali da, zaprimio sam poziv za konstituirajuću sjednicu Upravnog vijeća na kojoj bi se pod točkom “razno” trebalo raspravljati o tome. Pitam se samo tko je poslao odluku o imenovanju novog ravnatelja kad je u tom trenutku staro Upravno vijeće bilo raspušteno, a ono je trebalo poslati spomenutu odluku o imenovanju – kaže Plavec o cijeloj situaciji.Iako je isprva tvrdio da to neće učiniti, dr. Richter se 8. listopada povukao iz natjecanja za posao ravnatelja, ali danas je izjavio da se opet predomislio.

Čini se da na Srebrnjaku stiže nova drama i novi krug showa zvani izbor ravnatelja ove ustanove koja je već podigla puno prašine.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI