PA OVO JE SVE LUĐE: MILANOVIĆ OTKRIO ŠTO JE MISLIO KAD JE REKAO DA ĆE BIT CIRKUS! ‘Ekstremne desnice u Hrvatskoj ima manje od zrna pijeska’, spominjao i kubansku krizu

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Nakon što je jučer boravio u Križevcima danas je predsjednik Milanović danas ga je put odveo u Samobor gdje sudjeluje  na dodjeli nagrada najboljim proizvođačima Samoborskih salama na tradicionalnoj 34. Samoborskoj salamijadi.

Nakon same dodjele nagrada dao je izjavu za medije i obratio se javnosti i ponovno napravio pravi mali show.

Najprije je kazao da je Vlada loše postupila predstavljajući Nacionalni plan oporavka poručivši kako je priča odrađeno netransparentno i da se građani zbog toga osjećaju otuđeno od centara moći u Bruxellesu.

Što znači 50 posto javni sektor? To ne znači ništa”, rekao je Milanović govorivši o alokaciji novca iz Vladinog programa teškog 49,1 milijardi kuna iz EU proračuna.

Rekao je kako treba odagnati sve sumnje i slutnje o pogodovanju. Smatra kako je premijer time isprovocirao Hrvatski sabor.



“To ne može raditi par ljudi”, rekao je Milanović. On kao predsjenik nema toliko infomacija kojim bi mogao nešto govoriti ili savjetovati Vladi u što da ulaže.

Cirkus u Okučanima

Dogodit će se cirkus sa protokolom. Cirkus je umjetnost. Cirkus je da ćemo glumiti opet i bojati se tih virusa, a viruse ćemo polagati u pet delegacija i vijenci će se polagati do Božića. Trebali bismo svi skupa položiti vijence. Ja ću tamo doći s vojnim vrhom, i oni će biti dužni cijeli dan tamo čekati Plenkovića. Pa što oni moraju čekati kao da su na šanku? Jer nema polaganja vijenca bez zapovjednika koji moraju biti sa mnom. To je izbjegavanje zajedničkog polaganja vijenaca”, poručio je Milanović oko obljetnice Bljeska koja se održava iduće subote.

Na pitanje hoće li opet otići iz Okučana odgovara:

“Drugo je kad netko stoji sa strane, to je drugo. Neka stoji, ali Vlada je u protokol uvrstila te ljude koji inače ne nose majice. Ekstremna desnica je manja od zrna pijeska u Hrvatskoj”, rekao je Plenković.

Obzirom da je pred lanjske parlamentarne izbore da neće izaći na izbore, isto ga je pitanje dočekalo u Samoboru a pred lokalne izbore u svibnju.

“Jednom od kandidata sam bio vjenčani kum 1994. godine. Ne priliči predsjedniku Republike Hrvatske da glasa na lokalnim izborima. Ne mogu se ja opredjeljivati za ikoga”, rekao je Milanović.

Još nema dogovora dvojice čelnika oko oko izbora novih veleposlanika i konzula. Hoće li uslijediti njegov poziv premijeru oko toga, Milanović je opet dao vrlo originalan odgovor.

‘Je li on u induciranoj komi? Ne očekujem ništa. Pa imamo ministra, pobogu. To je 10 puta moglo biti riješeno”.

Poručio je kako premijer Plenković pokušava upravljati svime i pritom skrivati sve što može. Rekao je kako su odnosi njega i Plenkovića kao Kubanska kriza, pritom je sebe usporedio s Kennedyem, a Plenkovića s Hruščovom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI