PA ŠTO SE TO DOGAĐA? HDZ-ovci DIŽU RUKE OD FILIPOVIĆA! Diskretno se priklanjaju ženi koja bi mogla biti iznenađenje izbora

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Prema svim dosad provedenim anketama, Tomislav Tomašević šef platforme Možemo trebao bi ući u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba, i u svima je prvi favorit. No tko će mu se u tom drugom krugu suprotstaviti teško je i jedno od najvećih pitanja u posljednje vrijeme koja intrigira javnost.

Ljevica zasad puno bolji stoji

Svi imaju neke svoje izračune i računice. U SDP-u su uvjereni kako u drugi krug ulazi njihov kandidat Joško Klisović koji i u anketama ponajbolje stoji, ito odmah iza Tomaševića.

No, u samom SDP-u svjesni su kako bi po njihova kandidata ulazak u drugi krug s kandidatom ljevice mogao predstavljati veliku opasnost, a s druge strane dio članstva vjeruje kako je to njihova prednost. Dok u kritičnom dijelu stranke smatraju kako neće biti dobro da u glavnom gradu ratuju s kandidatom sličnog svjetonazora, u drugom djelu stranke drže kako je Klisovićeva prednost njegovo političko iskustvo i zrelost, ali i to što on za razliku od mladog aktivista Tomaševića može privući dio glasača centra, koji bi u konačnici mogli odlučivati o pobjedniku izbora.

Okreće li se HDZ Jeleni Pavičić Vukičević?

U vladajućem HDZ-u uvjereni su kako njihov kandidat Davor Filipović neće niti doći do drugog kruga, pa su slijedom toga i sami malo zakočili s njegovom kampanjom, a i među javnosti očito nema toliku potporu. U HDZ-u se stoga nadaju kako bi u drugi krug mogla suradnica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i aktualna vršiteljica dužnosti Jelena Pavičić Vukičević za koju u diskreciji i potajno lobiraju.



Suradnici potencijalne gradonačelnice potvrđuju kako je njihov primarni cilj ući u drugi krug, a ako se to dogodi uvjereni su u pobjedu svoje kandidatkinje, za koju bi trebali glasovati i HDZ-ovi, i Škorini glasači, oni konzervativnih načela, kao i dio glasača centra pa i SDP-ovaca koji se ne mire s time da ih Možemo gura s trona najveće lijeve stranke u državi.

Premda se u nekim medijima pojavila teza o tome da bi Tomaševića u drugom krugu mogla potući Škare Ožbolt, u Bandićevim redovima tu tezu ne odbacuju, no kažu kako njihova kandidatkinja ima znatno više potencijala, baš zato što nije poznata u javnosti kao što je to slučaj s ovom bivšom ministricom. Kako kažu ‘njihova Jelena’ tek treba pokazati i dokazati što zna i umije, građani će se u posljednjim tjednima kampanje prepoznati njen potencijal, ona nije ideološki deklarirana, a to smatraju njenom velikom prednošću te napominju kako Bandićevo biračko tijelo ne treba zanemariti niti otpisati, a osim toga naglašavaju kako ankete Vesni Škare Ožbolt ni ne predviđaju ulazak u drugi krug.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI