PA TKO BI SE TOME NADAO: U aferi Janaf uslijedit će veliki preokret? Kovačević rekao da želi sve priznati i sve šokirati!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

U aferi Janaf čini se da je došlo do velikog preokreta,  bivši direktor te tvrtke Dragan Kovačević će kako neslužbeno doznaje Jutarniji list, no službeno to nije moguće saznati.

Nešto prije 13 sati Kovačević je doveden u prostorije USKOK-a.

Kovačević je naime opet sve u sferi neslužbenog prošloga tjedna, nenadano tijekom pauze na ročištu, pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskoga suda prišao Uskokovom tužitelju te rekao da “Želi sve priznati, te da je spreman odmah navečer istoga dana (četvrtak) iznijeti dopunu svoje obrane pred Uskokom. Tužitelj je ostao prilično zatečen ovakvom Kovačevićevom željom. Odgovorio je samo “Super”.

Optužbe za primanje mita

Kovačeviću Uskok na teret stavlja optužbe za primanje mita u obliku dva stana i dva automobila kako bi svojem prijatelju Ivanu Širiću namjestio poslove s Janafom kojemu je tada bio na čelu. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je krajem prošlog tjedna jednomjesečni istražni zatvor.Kovačević je prvi puta uhićen u rujnu prošle godine, a tri mjeseca je proveo u istražnom zatvoru zbog “afere Janaf”, u kojoj Uskok sumnja da je Kovačević primio mito od prvookrivljenog vlasnika tvrtke Elektrocentar Petek Kreše Peteka.

Petek je navodno podmićivao nekadašnjeg gradonačelnika Velike Gorice i bivšeg HDZ-ov saborskog zastupnika Dražena Barišića te bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Nove Gradiške i saborskog zastupnika Vinka Grgića, kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI