PA TO DOISTA NIJE LOŠE: Pogledajte koliko bi Kolinda mogla zarađivati ako dođe na čelo NATO saveza

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što su hrvatski mediji na sve strane počeli spekulirati kako bi Kolinda Grabar Kitarović mogla biti nasljednica Jensu Stoltenbergu na čelu Sjevernoatlantskog saveza, mnogi su se zapitali koliko bi Kolinda mogla zarađivati na novom radnom mjestu.

Davne 2015. godine tadašnja HDZ-ova kandidatkinja u predsjedničkoj kampanji nije htjela otkriti kolika joj je bila plaća na funkciji pomoćnice u NATO-u.

“Još se uvijek držim naputaka NATO-a koji me obvezuju kao bivšu djelatnicu NATO-a kad mi je rečeno da se ti podaci ne iznose u javnost, a plaća je puno manja od 20 tisuća eura”, kazala je Grabar Kitarović na sučeljavanju s Ivom Josipovićem , a koji je tvrdio da plaće u NATO-u nisu tajna.

Više podataka daje britanski Independent koji je 2016. godine u tekstu u kojem se spekuliralo hoće li bivši britanski premijer David Cameron postati glavni tajnik NATO-a izvijestio da plaća za tu funkciju iznosi 220.000 funti godišnje (oko 21.000 eura ili 160.000 kuna mjesečno).

U studenom 2020. NATO je izazvao skandal kada je od zemalja članica zatražio više novca za rast plaća svojih djelatnika, sukladno dogovorenoj metodologiji, što su neke saveznice odbile, smatrajući to neprimjerenim u doba pandemije.



U svakom slučaju ako Kolinda dođe na čelo NATO-a mogla bi zarađivati i sedam puta više nego što je zarađivala kao predsjednica kada je prema njezinoj imovinskoj kartici primala 24.376,20 kuna neto.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI