PAD CARSTVA! Zuckenberg na gubitku od 6,6 milijardi dolara, a dodatne probleme zadaje mu zviždačica

Foto: Facebook/Zuckenberg

Osnivač i CEO Facebooka Mark Zuckenberg suočio se s jednim od najvećih izazova u karijeri, posljednjih godina.

Prema pisanju Russia Today, jučerašnji šestosatni pad Facebookove domene mogao bi ostaviti ozbiljne posljedice za njegovo financijsko carstvo.

Osim što je izgubio čak 6,6 milijardi američkih dolara, izgubio je i i titulu petog najbogatijeg čovjeka na svijetu.


Osim pada sustava i gubitka milijardi navodi se kako bi mu dodatnu štetu mogao nanijeti i intervju sa zviždačicom, bivšom voditeljicom Facebookovih proizvoda Frances Haugen.

Naime sa Haugen je u nedjelju navečer objavljen intervju koji je prvi pokrenuo pad Facebookovih dionica, još i prije tehničkih problema.Haugen tvrdi kako je provela interno istraživanje koje je pokazalo da Facebook povećava “govor mržnje, dezinformacije i političke nemire” te da tvrtka to izvješće uporno skriva od javnosti.

Prema njezinom izvješću Instagram znatno šteti tinejdžerkama. Naime, jedno istraživanje je pokazala da velika izloženost Instagramu kod 13,5 posto tinejdžerki pogoršava misli o samoubojstvu, a 17 posto tinejdžerica kaže da im Instagram pogoršava poremećaje hranjenja.

Naravno postavlja se i pitanje kako je Haugen definirala “govor mržnje, dezinformacije i političke nemire” te je li to još samo jedna krinka za dodatni udar na slobodu govora i kritičkog mišljenje pokraj već velike cenzure koju društvene mreže u Faceboookovom vlasništvu nameću.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI