PALA JE NAJVEĆA BANDIĆEVA MORALNA VERTIKALA! Evo tko je žena koja se nalazila na čak sedam funkcija iz kojih je ubirala prihode?

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prema pisanju medija na popisu uhićenika je i 81-godišnja Ana Stavljenić-Rukavina, Bandićeva takozvana “ministrica zdravstva”, i jedna od najbližih suradnica pokojnog gradonačelnika koja je za njegova mandata bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Uz to je bila i šefica Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova, Odbora za statut, poslovnik i propise i Odbora za socijalnu skrb. Imala je dakle minimalno sedam funkcija od kojih čak šest u Gradu Zagrebu, a zvali su je i Bandićevom moralnom vertikalom koja je od predanog rada u ovim tijelima znala uprihoditi i do 100.000 kuna godišnje bruto, s tim da tom iznosu treba dodati i naknadu koju je dobivala kao potpredsjednica Skupštine, ali i naknade za rad u upravnim vijećima.

Ova Dugorešanka u fokus javnosti nakon dugo godina izbivanja dospjela je zbog smjene doktora Bore Nogala, a široj javnosti od ranije je pak poznata kao liječnica, magistra farmacije i specijalistica medicinske biokemije. Bila je i redovita profesorica u trajnom zvanju Sveučilišta u Zagrebu, predsjedala Hrvatskim društvom za humanu genetiku Hrvatskog liječničkog zbora, rukovodila Hrvatskim društvom za medicinsku biokemiju te u tri mandata vodila Hrvatsku komoru medicinskih biokemičara.

Bila je i dopredsjednica Hrvatskog društva za poboljšanje kvalitete zdravstvene skrbi. Njeno je ime moguće pronaći i na stranicama Sveučilišta Libertas, a tamo je navedena kao prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju. U bogatoj biografiji navodi se i podatak kako je bila ministrica u Račanovoj vladi, iako je na čelo Ministarstva zdravstva došla po prijedlogu HSLS-a kao nestranačka kandidatkinja. U međuvremenu učlanila se u HSS iz kojeg se iščlanjuje zbog mjesta na Bandićevoj listi.

Ono po čemu je možda ponajviše ostala upamćena jest afere Baxter tijekom koje je podnijela ostavku zbog neispravnih uređaja za dijalizu, a radi kojih je preminulo 23 pacijenata.



“Novinari su me unaprijed razapeli bez da se znala prava istina. Kada se ustanovilo da odgovornost za neispravne uređaje za dijalizu nije odgovornost Ministarstva zdravstva, nitko od vas me nije nazvao, niti mi se ispričao. Nitko to nije nigdje ni spomenuo”, kazala je svojedobno za Dnevno.hr Stavljenić Rukavina koja sebe ne smatra političarkom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI