‘PAMETNO ZA SPLIT I DALMACIJU’ TVRDE: ‘Bojan Ivošević mora otići s dogradonačelničke funkcije!’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podizanje optužnice protiv zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića zbog prijetnje novinarima i urednicima Slobodne Dalmacije odjeknula je Splitom, ali i cijelom Hrvatskom. To je izazvalo mnogo bure u javnosti, a članovi nekih stranaka pitaju se, kako on može i dalje biti na toj dužnosti. Članovi stranke Pametno za Split i Dalmaciju smatraju da Bojan Ivošević mora otići s dogradonačelničke funkcije, piše Dalmatinski portal.

“Neprihvatljiva komunikacija dogradonačelnika Ivoševića u javnosti opterećuje rad Grada i Gradskog vijeća već mjesecima. Eskalacija u obliku najave DORH-a o podizanju optužnice protiv njega za kazneno djelo, potpuno je makla iz fokusa javnosti sve teme bitne za Split. Ne ulazeći u njegovu krivnju o kojoj će u konačnici odlučiti sud, Pametno za Split i Dalmaciju smatra kako bi on i gradonačelnik na prvo mjesto trebali staviti interes Splita i donijeti odluke koje za njih nisu ugodne, ali su nužne za daljnje neometano funkcioniranje Grada”, naglasili su iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju.

Izrazili su uvjerenje kako je “gradonačelnik Puljak sposoban preuzeti poslove koje je dosada radio dogradonačelnik Ivošević i provesti u djelo ono za što su ga građani izabrali, a to je upravljanje po principima od kojih nema pravo odustati kada je teško”.

“S obzirom na to da nas gradonačelnik, kao dio programske suradnje i većine, nije do sada ni jednom konzultirao po ovom pitanju, iako smo se javno izjasnili da u slučaju podizanja optužnice ne podržavamo ostanak Ivoševića, do daljnjeg zamrzavamo našu suradnju”, zaključili su iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI