PANIKA, STRAH I NEIZVJESNOST! Bandićevi suradnici u strahu i suzama: Slijede otkazi i nove istrage

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Sutra će na posljednji počinak  na Mirogoju biti ispraćen Milan Bandić, iznenada preminuli zagrebački gradonačelnik koji je svojim tako šokantnim i nenadanim odlaskom protreseo i uzdrmao ne samo Zagreb nego i cijelu Hrvatsku.

Nitko ni u najluđim snovima nije mogao sanjati da će Bandić karijeru okončati smrću usred kampanje za sedmi mandat za koji se pripremao.

Uplakani suradnici koji su se po medijima raspršali nakon njegove smrti djeluju pomalo zbunjeno,  i zabrinuto, a svima njima zajedničko je i to što nitko ne zna što i kako će dalje.

Poznato je da će Bandića privremeno mijenjati kolegica Jelena Pavić Vukičević, no nije poznato hoće li ona biti kandidatkinja za svibanjske izbore iza koje će stati Bandićeva stranačka mašinerija ne zaboravljajući da on za sobom vuče ozbiljan potencijal, vojsku od 100 tisuća birača koji također u ovom času ne znaju što, i kako dalje.

Službenih dogovora još nema, a ne nudi se riješenje ni za njegovu Stranku rada i solidarnosti, koja je još od parlamentarnih izbora na kojima nije osvojila niti jedan mandat na klimavim nogama.



Upućeni smatraju kako Bandićeva stranka nakon njegove smrti nema nikakav potencijal, moguće je da se odmah ugasi, a ako se to i ne dogodi u daljnjoj budućnosti nema se čemu nadati. Oni koji su gradonačelnika dobro poznavali tvrde kako je on jedan od onih koji se ne mogu zamjeniti, i da slijedom toga njegova stranka nema perspektivu. Perspektivu nema ni vojska zaposlenih u gradskim tvrtkama pa se predviđa da bi nakon što se tuga slegne, u Gradu i Holdingu mogla uslijediti panika.

Već sada prisutni su osjećaj straha i neizvjesnosti, zaposlenici strahuju za svoje sudbine, budućnost i egzistenciju, strah je prisutan i zbog svega onoga što bi nakon Bandićeve smrti moglo isplivati u obliku novih afera, i istraga, a ravnodušni nisu ni njegovi kumovi, pajdaši i ostali poslovni partneri s kojima je surađivao raspolažući desetinama milijuna kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI