PANIKA U HDZ-u PAR SATI UOČI ŠUTNJE! Što je Plenković napravio? Pobuna u srcu Dalmacije: Ovime je objavio rat

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak, čiji se suprug Ivica Puljak s HDZ-ovim Vicom Mihanovićem bori za osvajanje gradonačelničke pozicije u Splitu, u Saboru je premijera Andreja Plenkovića upitala što misli o doktoratu HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Splita, koji je prema pisanju medija plagiran.

“On ima svoj doktorat, svoje fakultetsko vijeće, mentora, povjerenstvo. Ako nešto nije sukladno, o tome neka odlučuju nadležna povjerenstva. Nije na meni da ulazim u ocjene sadržaja njegove doktorske disertacije. Hoće li to pomoći vašem suprugu koji će sigurno izgubiti utrku u Splitu, to ne znam”, odgovorio je premijer saborskoj zastupnici.

No čini se kako splitski HDZ-ovci nisu u potpunosti zadovoljni premijerovim odgovorom pa je tako u vladajućim redovima svega nekoliko sati uoči početka predizborne šutnje izbio ozbiljan konflikt. Naime, upućeni tvrde kako se u splitskom HDZ-u smatra da se Plenković više, i ozbiljnije trebao založiti za Mihanovića, koji mu nije po volji još otkako se kandidirao za gradonačelnika na prijedlog Ante Sanadera kojemu šef HDZ-a nikada nije bio naklonjen.

”Zbog Sanaderovih kadrova HDZ je imao problema uoči parlamentarnih izbora kada je korona buknula u Škaričićevom domu za starije i nemoćne, a sada nam se afera ponavlja na lokalnim izborima, pri čemu i Mihanović i Blaženko Boban kao Sanaderovi kadrovi ulaze u drugi krug izbora, to defintivno nije nešto sa čime Plenković može biti zadovoljan”, komentira naš sugovornik iz Splita te napominje kako se i uskoro bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara razočarao HDZ-ovim pristupom.

”Opara smatra da su ga prerano i neopravdano otpisali, premda on vodi ozbiljnu bitku za zdravlje, u ovoj kampanji itekako je mogao sudjelovati, no on se iz svega povukao kada je vidio u kojem smjeru cijela ta priča ide, tu ni Plenković nije dobro odreagirao, sve je prepustio Sanaderu, kojega po svemu sudeći nakon ovih izbora namjerava marginalizirati kako bi umanjio njegov utjecaj u dalmatinskim ograncima. Vidite da se on i ovom posljednjom izjavom od svega toga ograđuje i diplomatski daje do znanja da nije dio te priče. Ne bi me čudilo da nakon izbora dodatno bukne afera s plagijatima. Ne tvrdimo da je Mihanović svoj rad plagirao, ali je svakako čudno da je vojska HDZ-ovaca iz našeg kraja išla na školovanje u Osijek, ako se u Splitu izbori ne dobiju iz toga bi mogao nastati još veći skandal”, smatra naš sugovornik iz splitskog HDZ-a te napominje uz ostalo i to da ni u drugim djelovima Dalmacije rezultati nisu zavidni.



Uz to problem postaju i stranački kapitalci koji u HDZ-ovim hijerarhijskim križaljkama dobro stoje, premda je njegov utjecaj među biračima sve skromniji što je vidljivo iz rezultata u Kalmetinom Zadru, ali i iz rezutlata u šibensko-kninskom kraju kojim godinama iz sjene upravlja Nediljko Dujić, kao prvi čovjek HDZ-a u ovoj županiji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI