PANIKA U ŠKORINIM REDOVIMA: Pa on ne može bez Plenkovića? Situacija se otima kontroli

Davor Pongracic/Cropix

Unatoč tome što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iz sraza sa Miroslavaom Škorom izašla kao pobjednica, razlika među njima skromnih je dva posto i ukazuje na to da premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković nema razloga za predah i olakšanje. Pred njim je, pokazali su to Škorini glasovi, kompleksna godina puna turbulencija, jer premda ovaj slavonski pjevač nije uspio ući u drugi krug, njegova strategija u kojoj je ponajviše napadao upravo Plenkovića, pokazatelj je da premijer mora stati na loptu i dobro promisliti o svojim idućim potezima.

Međutim, ni pred Škorom nije lagan zadatak, ukoliko doista misli svoj kapital s predsjedničkih prenijeti na parlamentarne izbore i na taj način postati ozbiljna politička opcija. Neće biti lako pod istu kapu okupiti Suvereniste i Most, čije članstvo dijelom zazire od suradnje s družinom u kojoj se nalaze Hasanbegović, Zekanović i ostatak konzervativaca. U Mostu je dio onih koji od starta nisu naklonjeni Škori, ali on se rukovodećima u stranci učinio kao slamka spasa i karika za opstanak.

Bilo kako bilo, sa Škorom na čelu Hrvatska bi napokon mogla dobiti respektabilnu desnu opciju koja bi uistinu mogla odnijeti dobar dio glasova HDZ-u, moguće je da se bez njih neće moći sastaviti iduća vlada. Ali to ponajprije ovisi o njima samima, no, i kada i ako doista stasa u ozbiljnu desnu opciju, priča se opet vraća na početak, ozbiljna desna opcija bez HDZ-a ostati će na marginama, pa stoga ostaje za vidjeti u kojem će smjeru Škoro povesti svoju družinu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI